Skip to main content

Zes musea in Amsterdam die je zullen verbazen

Amsterdam kent vele musea. Wil jij de komende tijd naar een museum maar niet alleen maar Chinese toeristen tegen komen? Ga eens naar onbekendere musea in Amsterdam. Hier vind je zes uiteenlopende museums die je zullen interesseren en verbazen!

1. MoCo Museum

Museumkwartier - Honthorststraat 20
MoCo is een museum voor hedendaagse kunst. Het stelt veelal werken van Banksy en Warhol tentoon. Het is gevestigd in het museumkwartier, dichtbij het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. Tot en met 30 september is er een speciale tentoonstelling te zien over Banksy. Er zijn echte werken mede uit privé collecties te zien. Het museum is redelijk populair dus boek je ticket online en vermijd de rij bij de kassa.

2. Ons' Lieve Heer op Solder

De Wallen - Oudezijds Voorburgwal 38

Ben je meer geïnteresseerd in geschiedenis en religie? Ga dan eens naar het museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Het museum gaat over de godsdiensttolerantie uit de 17e eeuw, de tijd van de Nederlandse Opstand. De revolutionaire wetgeving in Nederland is tegenwoordig nog steeds te merken op het gebied van drugs en prostitutie. Vanaf het Centraal station is het vier minuten lopen om er te komen.

3. Scheepsvaart Museum

Kattenburg - Kattenburgerplein 1

In het oosten van Amsterdam ligt het Scheepsvaart Museum. Ga terug naar de tijd van de VOC, de 17e eeuw, en zie hoe Nederland groot is geworden door de zee. Geschikt voor jong en oud, en in de vakantieperiodes zijn er speciale tentoonstellingen voor kinderen.

4. Filmmuseum EYE

Overhoeks - IJpromenade 1

Aan de overkant van het IJ ligt een modern nieuw gebouw dat als museum fungeert over de geschiedenis van film. EYE heeft meerdere bioscoopzalen en een tentoonstelling over de geschiedenis en de uitvinding van het medium film. En deze zomer is er een speciale tentoonstelling van William Kentridge over de geschiedenis van Zuid-Afrika!

5. Museum van Loon

Grachtengordel – Keizersgracht 672

In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht ligt het Museum van Loon, een bijzonder museum over de VOC en de Gouden Eeuw van Nederland in de 17e eeuw. In het voormalige huis van Willem van Loon is nu een museum gemaakt dat zeven dagen per week open is van 10:00 tot 17:00. Het is niet goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn.

6. Rondleidingen in bierbrouwerijen

Czaar Peterbuurt – Funenkade 7 (Brouwerij ’t IJ)

Houthavens – Nieuwe Hemweg 2 (Brouwerij De Prael)

Bullewijk – Hullenbergweg 6 (Brouwerij Kleiburg)

Wil je naar een heel ander soort museum? Ga dan eens mee met een rondleiding door een bierbrouwerij. Amsterdam heeft vele bierbrouwers en ze zijn gevestigd op verschillende plekken. Brouwerij ’t IJ zit in Oost, Kleiburg zit in Zuidoost en Prael zit in Amsterdam West. Het leuke aan rondleidingen door zulke ondermeningen is dat je vaak wat biertjes proeft en meekrijgt. Wil je de drukke toeristen ontlopen bij de Heineken Experience maar toch weten hoe bier gemaakt wordt? Ervaar dit dan bij een van deze of vele andere brouwerijen. Je hebt hiervoor wel vaak een groep nodig van tenminste 10 mensen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.