Skip to main content

YES: verhuizen naar Amsterdam!

Het is je ein-de-lijk gelukt om een kamer, studio of appartement te bemachtigen in Amsterdam. Gefeliciteerd! En is het tijd om je spullen in te pakken zodat je volgende maand kan verhuizen. Onderstaande tips helpen jou bij een stressloze verhuizing.

Verhuisbedrijf

First things first! Zoek naar verhuisbedrijven in Amsterdam zodat je zeker weet dat je ingepland kan worden op de dag van je verhuizing. Als je dat hebt geregeld, dan weet je in ieder geval zeker dat jouw spullen van je oude huis naar je nieuwe huis worden gebracht. Check wel goed de prijzen bij verschillende bedrijven, want het ene verhuisbedrijf vraagt net wat meer dan de ander. Het zou toch zonde zijn als je teveel geld betaald voor een verhuisbedrijf.

Tip: Verhuis je niet binnen Amsterdam, omdat je bijvoorbeeld vanuit je ouderlijk huis komt? Dan kan je op zoek gaan naar verhuisbedrijven in jouw regio zodat je verzekerd bent van hulp op de verhuisdatum!

Spullen inpakken

Ook al moet je nog een maand wachten tot je gaat verhuizen, dan kan je wel al beginnen aan het inpakken van spullen. Denk aan je zomerspullen en andere seizoensspullen, maar bijvoorbeeld ook een deel van je beddengoed en handdoeken. Je scoort vaak verhuisdozen tegen de beste prijs bij bouwmarkten of opslagbedrijven. Daarnaast raden we je aan om grote tassen, bijvoorbeeld van IKEA, te kopen. Hier kan je textiel in doen, scheelt toch weer dozen kopen! Ga je al op kortere termijn verhuizen? Stop dan je borden en ander breekbaar servies tussen je handdoeken. Schrijf op alle dozen wat erin zit én waar je het wil hebben in je nieuwe huis. Dan is het voor alle vrienden die komen helpen gelijk duidelijk en hoef je geen dubbel werk te doen.

Klussen

En dan heb je de sleutel, woehoe! Tijd om te klussen. Met een beetje geluk ligt er nog een mooie vloer en hoef je alleen maar de muren te verven. Sinds de lockdown wil iedereen graag een gezellig huis hebben, dus durf te gaan voor een gewaagd kleurtje! Een terracotta kleur is nu helemaal in, maar donkergroen en -blauw doen het ook altijd goed! Heb je nog veel spullen nodig? Doe dan een bestelling bij IKEA en laat het bij je nieuwe huis bezorgen. Je betaalt wel bezorgkosten, máár dan leveren ze het wel helemaal binnen af. IKEA is perfect voor meubels, maar je kan hier natuurlijk ook handdoeken, servies, lampen, vloerkleden, fotolijstjes en leuke accessoires kopen. Alles wordt dan in één keer afgeleverd dus dan ben je gauw klaar.

Gezellig maken

Muren geverfd, vers gedweild en het grootste deel van de spullen uitgepakt? Dan is het tijd om het gezellig te maken! Hang lijstjes aan de muur met foto's of kunst. Maak gezellige hoekjes in huis met bijzettafeltjes waar je heerlijke geurkaarsen op zet. Vloerkleed op de grond, meerdere kussentjes op de bank en een dekentje erbij. Dan heb je in ieder geval één lekker plekje waar je even kan bijkomen. Want zeg nou eerlijk: iedereen doet toch weken over het uitpakken van alle verhuisdozen?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.