Skip to main content

Wonen in Amsterdam? Zo krijg je dat voor elkaar!

Amsterdam is wat ons betreft de allerleukste studentenstad om in te wonen! Helaas zijn héél veel mensen dat met ons eens, en daarom is het knap lastig om hier een woning te vinden. Je moet misschien even doorzetten, maar uiteindelijk zal het lukken! Wij vertellen je graag hoe je een fijne woonplek in Amsterdam kan vinden. Lees je mee?

Documenten verzamelen

Allereerst is het heel belangrijk dat je alle documenten al ergens klaar hebt staan. Bij voorkeur in de cloud, zodat je er altijd bij kan. Als je namelijk bij een kamer, studio of appartement gaat kijken en je wil de kamer graag huren, dan moet je heel snel schakelen. Je bent in Amsterdam namelijk nooit de enige die aast op deze woonruimte. Zorg er dus voor dat je alle documenten ergens hebt staan zodat je ze binnen één minuut kan versturen naar de verhuurder of makelaarskantoor. Denk hierbij aan een kopie van je paspoort, loonstroken van de afgelopen 3 maanden en als het mogelijk is iemand die garant staat voor jou.

Makelaar in Amsterdam

We kunnen er maar beter eerlijk over zijn: een woonplek vinden in Amsterdam is erg lastig. Bespaar jezelf een hoop teleurstellingen en neem 'n makelaar Amsterdam in de arm. Een makelaar in Amsterdam weet sowieso in welke straten je liever wel en niet wil wonen, maar krijgt ook vaak een heads up van collega-makelaars. Met een beetje geluk kan jij een bezichtiging inplannen vóór de kamer op alle verhuurwebsites wordt geplaatst. Voor €250,- gaat de makelaar voor je aan de slag. Je betaalt het bedrag alleen als de makelaar een woning voor je vindt. Dat is het geld wel waard, denk ik?!

Huis kopen in Amsterdam

Wil het huren niet lukken en ben jij samen met bijvoorbeeld jouw ouders in de gelegenheid om een huis te kopen? Dan is dat zeker in een stad zoals Amsterdam het overwegen waard. Een eigen huis in Amsterdam zal alleen maar meer waard worden; een goede investering dus. Ook de koopwoningmarkt in Amsterdam is lastig, dus ook daarvoor raden we echt een makelaar aan. Ga voor iemand die ook een verkoopmakelaar Amsterdam is! Op die manier heb je kans dat je te horen krijgt of iemand een mooi appartement gaat verkopen.

Wonen in Amsterdam

Na een hoop bezichtigingen en geduld is het dan eindelijk zover: je woont in Amsterdam! De sleuteloverdracht is geweest en de spullen staan op de juiste plek. Dan is het in de huidige tijd slim om ervoor te zorgen dat jouw huis goed geïsoleerd is. Vloeren, plafonds en dubbel glas zijn de belangrijkste punten. Maar we begrijpen het ook als daar geen budget voor is, maar gelukkig hebben we ook budget proof tips!

Huis budgetproof isoleren

Via de gemeente kan je gratis bespaarproducten aanvragen. Denk aan radiatorfolie, tochtstrips en een waterbesparende douchekop. Daarnaast is het verstandig om de verwarming minstens een graad lager te zetten. Duik lekker onder een (elektrisch) dekentje en je merkt er bijna niks van! Zo'n waterbesparende douchekop scheelt je liters water op jaarbasis, maar bespaar ook op je gasverbruik door wat minder warm en minder lang te douchen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel fijn voor je maandelijkse energierekening!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.