Skip to main content

Werken in het buitenland

Als je weleens op stapvakantie bent geweest, dan snap je wat ik bedoel. Je gaat meestal rond de 10 dagen naar een zonnige bestemming en hebt de beste tijd van je leven, maar voor je het weet sta je alweer op de luchthaven naar huis… De vakantie is voorbijgevlogen. Dit had ik vorige zomer ook toen ik op vakantie ging naar Chersonissos. Daar moest verandering in komen!

Na mijn vakantie besloot ik samen met een vriendin dat we volgende zomer in het buitenland wilde werken. Maar hoe pak je zoiets aan? En hoe kom je eigenlijk terecht bij zo’n club? Allemaal vragen die door onze hoofden spookten. Na wat rondvragen kwamen we erachter dat dit of via via vaak gebeurd of simpelweg solliciteren via de sollicitatierondes die ze ieder jaar hebben. Wij kenden niemand dus via via hield gauw op. Dit betekende: solliciteren maar!

Solliciteren

Ieder jaar houden clubs sollicitatierondes. Dit staat allemaal op hun Facebook dus houdt die in de gaten. Wij hadden ook via Facebook gesolliciteerd, vaak eerst stuur je jouw cv, motivatie en een paar foto’s op. Aan de hand van dat bericht word je uitgenodigd op ‘echte’ sollicitatie. Wij solliciteerde in eerste instantie bij alleen clubs in Chersonissos omdat we daar vorige zomer heen gingen. Maar waarom niet ook in andere landen? Nou zo gezegd zo gedaan, ook mailtjes naar andere clubs (in dit geval in Mallorca) gingen de deur uit. Na een tijdje kreeg zowel mijn vriendin als ik een mail dat wij waren uitgenodigd op gesprek! Gaaf natuurlijk want dit hadden wij nooit gedacht (het duurde best lang voordat we antwoord kregen).

Na de gesprekken kreeg je binnen een week te horen of je was aangenomen of niet. Een week later had ik een mail met het goede nieuws dat ik was aangenomen bij The Beachhouse in Mallorca! Ik kon het bijna niet geloven: van al die mensen die solliciteren ben ík gekozen? Ook mijn vriendin is aangenomen maar bij een andere club. Wat mij eerst liet twijfelen of ik dan wel wilde gaan, zo in m’n eentje naar Mallorca (waar ik nog nooit ben geweest). Na flink wat piekeren kwam ik tot de conclusie dat ik deze kans moet aangrijpen met beide handen en dat dit een droom is die nu uitkomt!

Wil jij dit ook of twijfel je? Hier een aantal tips voor jullie:

  • Geloof in jezelf! Ik dacht ook dat het onmogelijk was om gekozen te worden maar niks is minder waar.
  • Blijf jezelf tijdens de gesprekken, dit is erg belangrijk om te kijken of je in een bepaald team past.
  • Wil je niet alleen? Ik wilde dit eerst ook niet maar doe dit toch! Je leert iedereen vanzelf kennen en vaak worden er ook kennismakingen geregeld in Nederland van tevoren. Oh en bijna iedereen gaat alleen ?

Ik ben dus komende zomer te vinden in Mallorca dus als jij ook gaat, kom vooral even langs bij The Beachhouse! Geen behoefte aan een baantje in het buitenland maar wel opzoek naar een leuk vakantiebaantje? Check onze blog over de leukste vakantiebaantjes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.