Skip to main content

Werken in het buitenland - deel 3

Deel 2 van deze serie is alweer bijna 3 maanden geleden en dat was mijn laatste update voordat ik begon aan mijn twee maanden durende werkvakantie in Mallorca. Van 30 juni tot eind augustus zou ik te vinden zijn achter de bar in The Beachhouse. Weer terug in Nederland vertel ik jullie hoe ik het heb gehad en wat mijn ervaringen zijn geweest.

Mijn ervaringen

Allereerst zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen: na drie weken ben ik al teruggegaan naar Nederland. Dit was kort gezegd omdat ik het werk niet helemaal bij mij vond passen. Ik zag het daarom niet zitten om nog een maand met ‘tegenzin’ daar te blijven. Uiteindelijk ben ik van 30 juni tot 19 juli in Mallorca geweest en heb ik daar gewerkt. Eerst als propper voor de deur en nadat ik dat niet leuk vond, ben ik naar de bar gegaan. Achter de bar werken vond ik vele malen leuker dan proppen en ik heb het dan ook wel die drie weken naar m’n zin gehad!

Super leuke mensen en weinig vrije tijd

Ik had het, ondanks dat ik eerder weg ben gegaan, toch niet willen missen. Ik heb de leukste mensen leren kennen en vrienden voor het leven gemaakt! Het was een hele ervaring en het maakt je zeker ook sterker mentaal. Het is zeker geen vakantie zoals ik het me had voorgesteld in eerste instantie. Je werkt iedere dag keihard en in die drie weken heb ik maar één keer vrij gekregen. Overdag was ik vrij en kon ik dus wel op het strand liggen of wat anders doen maar denk eraan dat je dan ook moe bent omdat je ’s nachts leeft en werkt (slapen om 7 uur en wakker worden rond 2/3 uur ’s middags). En iedereen kent het wel… Voordat je helemaal je bed uit bent en klaar is het inmiddels vier uur voordat je op het strand ligt. Rond 7 uur ging je meestal eten want om 9 uur moest je al naar werk. Je dag was dus vrij snel om en veel tijd voor andere dingen had je niet.

Tips voor werken in het buitenland

Hier een aantal dingetjes waar je aan moet denken als je ook overweegt om in het buitenland te werken:

  • Het is hard werken, maar wel leuk!
  • Je hoeft niet te komen voor het geld want alles geef je daar toch wel uit (en laten we eerlijk zijn wat je daar verdient is geen vetpot).
  • Je moet echt komen voor de ervaring en mensen die je leert kennen!
  • Houd rekening met extra kosten als je erheen gaat en terug (vliegticket etc.).

Ik hoop dat jullie het laatste deel van de ‘Werken in het buitenland’ serie leuk vonden en dat jullie wellicht het zelf ook gaan proberen. Misschien is het wel namelijk écht wat voor jou! Werken in het buitenland - Deel 1 en Werken in het buitenland - Deel 2 kun je ook lezen als je die nog niet hebt gelezen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.