Skip to main content

Werken in het buitenland (deel 2)

De tijd vliegt en het schooljaar is alweer bijna tot zijn eind gekomen (finally)! Over zes weken is het zover, dan vertrek ik voor twee maanden naar Mallorca om te werken! Ik heb er onwijs veel zin in en hier is een update over hoe het eraan toe gaat qua voorbereidingen etc.

De hele zomer lang ben ik te vinden bij The Beachhouse in Mallorca. Maar voorafgaand zijn er ook een heleboel dingen die je moet weten/regelen. Zo hebben wij thema-avonden met iedere avond een andere kleur en dit betekent dat alle jongens en alle meisjes hetzelfde dragen. Dit is nog een hele zoektocht om voor zoveel mensen iets te vinden wat ook nog eens iedereen leuk vindt. Ik heb inmiddels al zoveel dingen aangeschaft voor in Mallorca dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Maar goed, weer een excuus om te shoppen toch :).

Om van het vliegveld naar je appartement te komen, moet je eigenlijk ook zelf regelen. Bijvoorbeeld met een taxi of met de bus. Je kon er ook voor kiezen om te worden opgehaald voor €10,- en dit heb ik dan ook gedaan! Dit scheelt een hoop gedoe met het ov of het communiceren met de taxichauffeur om vervolgens te worden opgelicht you know the drill.

We verblijven in een appartement waar je met heel veel mensen in zit (denk aan een stuk of twaalf). Dit is gezellig natuurlijk maar van veel slapen zal het niet komen. In het appartement moet je ook gedeeltelijk zorgen voor je eigen voorzieningen. We moeten eigen beddengoed en handdoeken meenemen en spulletjes om je appartement schoon te maken bijvoorbeeld. Je kon aangeven of je beddengoed daar wilde kopen en dan verzorgen zij het voor je voor €30,-. Ik heb hier ook voor gekozen (wel zo makkelijk).

Tot zover de laatste update dat ik in Nederland ben. Heb je deel 1 nog niet gelezen? Lees die dan ook nog als je dat leuk vindt! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn naar de update over Mallorca na de zomer. Tot over twee maanden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.