Skip to main content

Welke verzekeringen heeft een student nodig?

Tegenwoordig kunnen we voor alles eigenlijk een verzekering afsluiten. Hartstikke handig, maar wij (arme) studenten willen alleen wat we écht nodig hebben. Ook willen we niet voor onverwachtse, hoge kosten komen te staan. Daarom hebben wij de belangrijkste verzekeringen voor jou op een rijtje gezet!

Zorgverzekering 

De allerbelangrijkste: zorgverzekering! Naast het feit dat een zorgverzekering verplicht is in Nederland, heb je het ook echt nodig. Geen student heeft een fortuin op de bank staan waarmee hij of zij de ziekenhuiskosten na een ongeluk kan betalen. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering. Zo lijkt de goedkoopste verzekering in eerste instantie heel aantrekkelijk, maar geeft deze ook genoeg dekking? Je kunt zorgverzekeringen vergelijken om er snel achter te komen welke verzekering het beste past bij jou en jouw gezondheid. Ook is het verstandig om ieder jaar opnieuw te onderzoeken welke zorgverzekering het beste bij jou pas. Ieder jaar veranderen de premies en voorwaarden van de verzekeraars, maar jij hebt ieder jaar ook andere wensen en eisen. Heb je al zorgtoeslag aangevraagd? Veel studenten komen hiervoor in aanmerking, waarschijnlijk jij ook!

Inboedelverzekering

Bij je ouders hoefde je hier waarschijnlijk niet aan te denken, maar nu je op jezelf woont is het wel belangrijk: een inboedelverzekering. Hiermee krijg je schade vergoed bij bijvoorbeeld brand of diefstal in je huis. Als student heb je dure spullen zoals een telefoon, laptop en tv. Het is daarom verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, maar niet verplicht. Er zijn speciale inboedelverzekeringen voor studenten en deze zijn heel erg betaalbaar. Lees wel goed wat de voorwaarden zijn, want soms meot je kamer aan bepaalde zaken voldoen. Check voor de zekerheid ook even je huurcontract; soms zit de inboedelverzekering er al bij in!

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die je bij (de spullen van) anderen aanricht. Misschien leen je wel eens een laptop van een medestudent. Als je deze laat vallen dan kost dat je bakken met geld, maar met een verzekering wordt dit (deels) vergoed. Ook de aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel een aanrader. Zeker omdat je al zo’n verzekering hebt voor nog geen €5,- per maand! Dat is het dus zeker wel waard.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.