Skip to main content

Welke studies zijn momenteel in trek in Amsterdam?

Amsterdam is een van de populairste steden om in te studeren in Nederland. Dit komt doordat er zoveel studies zijn waaruit je kan kiezen. Daarbij zijn sommige studies meer in trek dan andere studies. Wil jij graag weten waar de meeste mensen voor kiezen qua studie? In deze blog vertellen we de studie trends op dit gebied. Wie weet ontdek je een studie die jou ook interessant lijkt!

Econometrie

In de eerste plaats is econometrie een studie die erg in trek is. Hoewel niet veel mensen deze studie volgen, gaan steeds meer mensen ervoor door de goede baankansen na de studie. Econometrie is een tak van de economie die zich bezighoudt met het modelleren en analyseren van economische data. Het gebruikt statistische technieken om verbanden te ontdekken tussen verschillende variabelen, zoals prijzen, inkomens, rentevoeten en andere parameters die verband houden met macro-economisch beleid. Dit is vergelijkbaar met een data analist opleiding. Als dit goed wordt gedaan, kan econometrie leiden tot inzichten die nuttig kunnen zijn voor bedrijfsvoering, regelgeving en toezicht op financiële activiteiten. Opleidingen die vergelijkbaar zijn als dit kun je ook via plekken als icttrainingen.nl tegenkomen.

Psychologie

Ten tweede is psychologie een studie die in Amsterdam erg populair is. Deze studie gebruikt wetenschappelijke principes en methoden om het menselijk gedrag te begrijpen, te analyseren en te verklaren. Psychologie studenten leren hoe mensen denken, voelen en handelen. Ze kunnen ook expertise opbouwen in het onderzoek naar gedragspatronen, de behandeling van verschillende psychologische aandoeningen en het beheren van stress. In Amsterdam is er veel vraag naar mensen met deze kennis, omdat er veel bedrijven zijn die gebruik maken van psychologische inzichten.

Rechten

Verder is rechtsgeleerdheid ook populair voor mensen die in Amsterdam willen studeren. Deze deeltijdstudie geeft studenten inzicht in het juridische landschap en vergemakkelijkt hun begrip van de wettelijke regels, rechtspraktijk en juridische systemen. Studenten die rechten studeren maken zich ook wegwijs in onderwerpen zoals contracten, eigendomsrecht, belastingwetten en civiel- en strafrecht. Hiermee is deze studie niet alleen goed voor mensen die advocaat willen worden, maar ook voor personen die een andere carrière in de juridische sector ambiëren.

Business administration

Tot slot is ook business administration populair onder studenten in Amsterdam. Deze studie richt zich op het leren van concepten, technieken en vaardigheden die nodig zijn om een succesvol bedrijf te runnen. Studenten krijgen bijvoorbeeld les in marketing, financiën, personeelsbeleid, bedrijfskunde en strategie. Business administration studenten leren ook hoe ze zich aan veranderende economische omstandigheden kunnen aanpassen en hun algemene managementkennis kunnen toepassen om hun bedrijf te laten groeien.

Al met al kun je in Amsterdam veel verschillende studies volgen, wat je leeftijd ook is. Of je nu graag econometrie wil studeren of de voorkeur hebt aan business administration, er is voor ieder wat wils!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.