Skip to main content

Wat zijn studiegerelateerde bijbanen en nevenactiviteiten?

Voor veel studenten zijn bijbaantjes niks meer dan een noodzakelijke inkomstenbron. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Probeer je studententijd zo goed mogelijk te benutten met behulp van een studiegerelateerde bijbaan en passende nevenactiviteiten!

Denk bij de huidige baantje ook aan je toekomst

Je studeert natuurlijk niet voor niets (dat is in ieder geval niet de bedoeling). Net zoals je een studie kiest die aansluit op een vakgebied, kan je ook een baantje kiezen die gerelateerd is aan diezelfde droom. Als je bijvoorbeeld later hotelmanager wilt worden, kan je housekeeping gaan doen. Niet alleen maak je connecties in het hotelwereldje, maar je leert ook de gang van zaken een beetje kennen.

Naast dat je kunt gaan werken bij het soort bedrijf waar je uiteindelijk terecht wilt komen, kan je ook een baantje nemen waarbij de taken/competenties overeenkomen met die van je droombaan. Ambieer je een baan in sales? Misschien is verkoper of promotiemedewerker iets voor jou. Studeer je eventmanagement? Dan vind je het vast ook leuk kinderfeestjes te organiseren in de dierentuin o.i.d.. En als je iets in de trant van Social Work doet, is het wellicht een idee om in de thuiszorg te gaan werken.

Op zoek naar een (studiegerelateerde) bijbaan?

In ons bijbanen overzicht staat waarschijnlijk wel iets wat je aanspreekt! 

Een studiegerelateerde bijbaan klinkt natuurlijk ideaal, maar is niet altijd haalbaar. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren op de CV tijdens je studententijd op te bouwen!

Nevenactiviteiten

Hierbij denken veel mensen al gauw aan vrijwilligerswerk. En ondanks dat vrijwilligerswerk heel veel voor je kan betekenen, hoeven nevenactiviteiten niet altijd pro bono te zijn. Nevenactiviteiten zijn werkzaamheden die je buiten je eigenlijke beroep uitvoert en een hulpvolle ervaring zijn om jouw ideale baan binnen te halen.

Een hoop mensen hebben nevenactiviteiten zonder dat ze het door hebben. Misschien zit je in het bestuur van je sportvereniging, heb je een workshop Photoshop gegeven of is jouw werk gepubliceerd. Deze specifieke ervaringen zullen niet voor iedere werkgever interessant zijn, maar wellicht wel voor die van jou! Denk daarom nog eens goed na of er dingen zijn die je al gedaan hebt of die je nog kunt doen, waardoor jij jezelf interessanter maakt voor je toekomstige werkgever. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.