Skip to main content

Wat verandert er voor studenten in 2017?

Net als ieder jaar moeten we er enorm aan wennen dat we overal het nieuwe jaartal op moeten schrijven… Maar er verandert nog wel meer, zowel in ons voordeel als in ons nadeel. Wij hebben de belangrijkste vijf punten nog even op een rijtje gezet.

1.      Zorgverzekering.

Helaas moet iedereen dit jaar iets meer betalen voor hun zorgverzekering. Gemiddeld zullen we zo’n 5 euro per maand meer kwijt zijn dan in 2016. 

2.      Zorgtoeslag

Het heft elkaar jammer genoeg niet op, maar we krijgen er wel iets meer zorgtoeslag voor terug. Hierbij moet je denken aan gemiddeld 2 euro per maand bovenop wat je kreeg in 2016.

3.      Huurtoeslag

Voor degene die in aanmerking komen voor huurtoeslag hebben we goed nieuws. De huurtoeslag gaat dit jaar omhoog! Hierbij moet je denken aan ongeveer 10,50 euro per maand meer. YAAAAY!!

4.      Studenten-OV voor minderjarige mbo’ers

Eindelijk! Vanaf dit jaar hebben minderjarige mbo-studenten óók recht op een studentenreisproduct. Dus dat betekent dat zij voortaan ook gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen. Wel zo eerlijk natuurlijk!

5.      Flexstuderen?

Klinkt leuk, maar wat is het? Flexstuderen is een experiment (dat dit jaar van start gaat) wat ervoor moet gaan zorgen dat studenten gemakkelijker dingen kunnen doen naast hun studie. En wat houdt ‘dingen’ dan precies in? Hierbij moet je denken aan vrijwilligerswerk, een eigen bedrijfje of freelance werk. Als je flexstudeert, betaal je niet meer voor een heel schooljaar, maar betaal je per vak. Er is wel één catch, en dat is dat je gemiddeld per vak wel zo’n 15% duurder uit bent… Interesse in flexstuderen? NOS heeft een handig overzicht gemaakt met meer informatie!

Al met al valt de schade flink mee dit jaar. Mocht je toch nog moeite hebben met rondkomen, houd onze blog dan goed in de gaten! Er komen vaak genoeg tips langs waarmee je geld kunt besparen of een extra zakcentje bij kunt verdienen.

Op zoek naar een leuke bijbaan? Wij helpen je op weg! Lees snel verder en kom erachter hoe je moet solliciteren en hoe je een goed CV maakt! 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.