Skip to main content

Wat staat ons het komende sportseizoen te wachten?

Als het schooljaar weer begint betekent dat twee dingen: het wordt weer tijd om studiepunten te sprokkelen en het nieuwe sportseizoen gaat weer beginnen. Wij zetten op een rijtje wat we dit jaar kunnen verwachten.

Voetbal

Natuurlijk voetbal! Na een zomer zonder groot eindtoernooi kunnen we niet wachten op het nieuwe seizoen. Zeker in en rond Rotterdam staat men te popelen op het nieuwe voetbaljaar. Feyenoord is eindelijk weer kampioen en mag de Champions League in. Dit seizoen zullen we zien of het na 18 jaar een gelukstreffer was of dat het Legioen helemaal terug is.  Het is nog even afwachten maar binnenkort weten we met welke spelers er aangetreden wordt in de Eredivisie. De trend die Feyenoord twee jaar geleden met Dirk Kuyt heeft ingezet lijkt dit jaar ook door andere grote clubs overgenomen te worden: oude helden terug halen.  Vanaf 11 augustus staat de Eredivisie weer op het programma!

We hoeven dit jaar natuurlijk niet alleen van Nederlands voetbal te genieten. Vanaf 8 augustus zal ook de Premier League weer van start gaan. Waarin de kersverse trainer van Crystal Palace, Frank de Boer, zijn Engelse debuut gaat maken tegen Huddersfield Town. De ploeg die het afgelopen seizoen Reading, het team van Jaap Stam, versloeg in de finale om de promotie naar de Premier League. Naast de Boer, lopen de gebroeders Koeman natuurlijk ook nog rond in Engeland. Namens Everton hebben zij de aanvoerder van Ajax, Davy Klaassen, weten te strikken. De Merseyside-derby zal dus niet alleen een strijd tussen Liverpool en Everton worden maar ook tussen Klaassen en Wijnaldum.

Formule 1

Sinds een jaar of twee is Nederland in de ban van Max Verstappen. De 16 miljoen bondscoaches die ons land al telde, zijn nu ook allemaal expert op het gebied van motorsport. Tot en met november kunnen we nog genieten van twaalf Formule 1-weekenden. Waarbij alle bondscoaches natuurlijk hopen dat het iets beter gaat met onze nationale held dan in het begin van het seizoen. In 2018 start het nieuwe raceseizoen op 25 maart. De grote vraag is: wie zal waar rijden? Nu vliegen de geruchten al om onze oren, maar we zullen nog even moeten wachten op de nieuwe “opstelling”.

Olympische Winterspelen

Vanaf 9 februari is het weer tijd voor de Olympische Winterspelen. Deze zal gehouden worden in Pyeongchang, Zuid-Korea. Twee weken lang wordt er uitzendtijd vrijgemaakt voor sporten als Skeleton, Biatlon en Noordse Combinatie. Welke je normaal alleen ziet op het plaatselijke Eurosport kanaal op 2500 meter hoogte in een Oostenrijks bergdorp.
Toch zal Nederland zich weer verzamelen voor de tv om te kijken of onze wintersporthelden meer medailles gaan winnen dan de 24 van vier jaar geleden in Sochi.

Evenementen in eigen land

Je hoeft natuurlijk niet alleen voor de buis naar sport te kijken. Er worden verschillende evenementen in eigen land georganiseerd. Zo kun je voor het einde van de zomer nog naar het EK Vrouwenvoetbal dat in verschillende stadions in het land wordt gehouden.
Ook het EK Hockey kun je zien vanaf 19 augustus in Amsterdam.

Of ga mee naar een sportevenement in het buitenland, naar Alpe d’Huzes of een voetbalwedstrijd bijvoorbeeld.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.