Skip to main content

Wat kun je met een marketingopleiding?

Ben je aan het twijfelen over welke opleiding je wilt volgen? Denk je aan een opleiding in de richting van marketing of wil je meer weten over marketingopleidingen? Lees dan snel verder.

Voordelen van de marketing sector

Werken binnen de marketing sector heeft diverse voordelen. Hieronder lees je een aantal van deze voordelen:

 • Je kunt verschillende vaardigheden toepassen in deze sector.
  Zo kan je de vaardigheden analytisch, creativiteit en innovativiteit toepassen.
 • Het is een dynamische sector.
  Er zijn voortdurend (technologische) veranderingen binnen de marketing.
 • Je ontvangt een goed salaris.
  Er gaat veel geld rond in marketing, waardoor de salarissen relatief hoog zijn.
 • Er zijn veel groeimogelijkheden.
  Doordat er veel veranderingen zijn binnen de marketing sector kan je ook veel groeien. Er zijn veel diverse banen, waardoor je eigenlijk nooit uitgeleerd bent.
 • Er is veel afwisseling.
  Elk bedrijf heeft marketing nodig. Hierdoor kan je als je binnen de marketing werkt bij veel verschillende bedrijven terechtkomen. 

Welke vaardigheden zijn belangrijk bij banen binnen de marketing?

Naast de al eerdere vaardigheden zijn er nog veel andere vaardigheden die belangrijk zijn binnen de marketing sector. Welke vaardigheden precies belangrijk zijn voor jou hangt af van de soort baan die je wilt.

 • Communicatieve vaardigheden
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Goed samenwerken
 • Interpersoonlijke vaardigheden
 • Digital skills
 • Organisatorische vaardigheden
 • Ambitie
 • Gedrevenheid
 • Zakelijke instelling

Soorten marketingopleidingen

Net als de keuze qua banen is er een grote keuze qua opleidingen. Zo kan je op diverse hogescholen en universiteiten bachelors en masters volgen met betrekking tot marketing. Heb je geen zin om 4 jaar te studeren? Dan zijn een van de nima opleidingen geschikt voor jou. Bij het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) kan je diverse marketingtrainingen en -opleidingen volgen. De duur van de opleidingen en trainingen variëren van een paar dagen tot 2 jaar. Alle opleidingen zijn op hbo-niveau. Zo kan je de praktijkopleiding nima digital marketing volgen. Je hebt keuze uit een praktijkopleiding van 10 maanden of een verkorte praktijkopleiding van 4 maanden. Je komt in bepaalde situaties in aanmerking voor de verkorte praktijkopleidingen. Twijfel je of je verder wilt in de marketing? Dan zijn de korte trainingen van een paar dagen geschikt voor jou. Dit zijn ook handige cursussen als marketing onderdeel is van je huidige of toekomstige werk, maar niet je hoofdfunctie.

Twijfel je nog welke opleiding je wilt volgen? Ga dan eens in gesprek met iemand die al de opleiding volgt of een baan binnen de marketing heeft. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding(en) en het werkveld.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.