Skip to main content

Wat als je goede voornemens nu al in het water zijn gevallen?

Lukt het je toch niet om iedere week te gaan sporten? Gaat het met je studie nog niet beter? Of lukt het je nog steeds niet om te stoppen met roken/nagelbijten/snoepen? Die goede voornemens waren misschien iets pittiger dan je van te voren had bedacht... Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het er helemaal niet meer van komt! De eerste twee maanden zijn dan misschien al bijna om, we hebben er nog tien om ons doel te behalen!

Mochten jouw mooie plannen nog niet helemaal van de grond gekomen zijn, zijn hier een aantal tips die jou wellicht kunnen helpen. We hebben nog tijd zat, dus je hebt geen reden om het nu op te geven!

1. 'JUST DO IT!'

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met Shia LaBeoufs wijze woorden: “Don’t let your dreams be dreams. Yesterday you said tomorrow, SO JUST DO IT!” Het is een kwestie van een knop omzetten. Het is klaar met al die smoesjes en excuusjes. Uitstellen en afstellen is vanaf nu géén optie meer. “If you’re tired of starting over, stop giving up!”

2. Leg vast wat je wilt doen

Dit werkt voor mij altijd erg goed! Of het nou gaat om een planning of een simpel to-do lijstje, als ik van te voren noteer wat ik precies wil gaan doen en wanneer, zorgt dat er voor dat ik het ook daadwerkelijk doe. 

3. Leg vast wat je hebt gedaan

Ik ben zelf heel prestatie gedreven en daarom ben ik extra gemotiveerd als ik mijn voortgang terug kan zien. Als je iedere dag bij houdt hoeveel push-ups je doet, zal je daarin een mooie stijgende lijn zien die natuurlijk niet onderbroken mag worden!

4. Betrek anderen bij jouw doelen

Als jij iemand bent die een stok achter de deur nodig heeft, of juist een duwtje in de goede richting, is het handig om tegen anderen te zeggen wat je wilt bereiken. Bij sommige voornemens is het misschien een optie om het samen te gaan doen, zoals sporten met je beste vriend of diëten met je huisgenootje. 

Als jij niemand weet met wie je dezelfde doelen deelt, kunt je misschien vragen of iemand je in de gaten houdt. Misschien ben je wat gemotiveerder als je niet de enige bent die het weet als je je doelen bereikt of faalt. Zorg ervoor dat iemand timed hoelang je bezig bent met je studie, of regelmatig aan je vraagt of je toch niet stiekem een pakje sigaretten hebt gehaald.

5. Beloon jezelf

Als dat strakke wasbordje, die schone longen of die prachtige cijfers nog niet genoeg zijn als incentive, kan je een extra motivatie voor jezelf bedenken. Bijvoorbeeld een gebakje op zondag, na een week lang niet snoepen, of een heerlijk zorgenvrij weekendje weg als je al je vakken hebt gehaald (of bijna allemaal…). Je harde werk moet natuurlijk wel beloond worden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.