Skip to main content

Waarom je een bestuursjaar in Amsterdam moet doen

Ieder jaar is er voor studentenverenigingen in Amsterdam een belangrijk moment. Ze gaan werven voor het nieuwe bestuur. Twijfel je of het doen van een bestuursjaar wel wat voor jou is? In deze blog geven wij je inzicht in de voordelen die een bestuursjaar met zich meebrengen!

Studentenverenigingen in Amsterdam

Wist je dat Amsterdam meer dan 50 verenigingen heeft? Dit is inclusief sport- en studieverenigingen. Deze verenigingen zijn super uiteenlopend. Zo kan je ervoor kiezen om een bestuursjaar te doen bij een studentenkorps (daarvoor moet je meestal wel lid zijn) maar kan je ook de andere kant van de medaille opzoeken een bestuur doen bij de Amsterdamse studentenvakbond!

Bestuursjaar op je cv

Ja, het is echt waar. Een bestuursjaar staat goed op je cv. Zo laat je zien dat je je ook met andere dingen hebt beziggehouden hebt tijdens je studie en je een bepaalde mate van verantwoordelijkheid aan kan. Wist je dat sommige traineeships letterlijk in hun vacature hebben staan dat een bestuursjaar een grote plus is?

Ervaringen opdoen

Daar waar je bij je studie voornamelijk theoretische dingen leert, leer je in een bestuursjaar hoe je leiding moet geven, hoe je concrete producten oplevert en hoe je om gaat met tegenslagen. Deze vaardigheden komen in het werkleven heel goed van pas.

Netwerk opbouwen

Door alle borrels, meetings en samenwerkingsverbanden met andere verenigingen bouw je niet alleen binnen je eigen vereniging, maar ook binnen de stad een groot netwerk op. Dit is handig voor als je in de toekomst opzoek bent naar een stage of baan.

Tijd indelen

Wist je dat je sommige besturen ook parttime kunt doen, voor het geval je ernaast wilt blijven studeren? Daarnaast kun je ook de afweging maken of je een zwaar fulltime bestuursjaar wil doen bij een echte vereniging, of je je (parttime) inzet voor een lokale studievereniging van je studie. Studieverenigingen kosten nou eenmaal minder tijd dan studentenverenigingen.

Het is een boost voor je sociale leven!

Door een bestuursjaar te doen spendeer je een jaar lang heel veel tijd door met je medebestuursleden en andere leden van de vereniging. Het is dan ook veelvoorkomend dat er gedurende zo’n bestuursjaar hechte vriendschappen ontstaan!

Lijkt zo'n bestuursjaar jou wel wat? Dan is het belangrijk dat je een toffe studentenvereniging vindt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.