Skip to main content

Waar vind je de leukste foodtruck festivals van Amsterdam?

De foodtruck festivals zijn vooral in steden een steeds groter wordende hype. De foodtruck festivals verschijnen niet alleen op steeds meer plekken, ze worden ook steeds groter van omvang. Ook zijn er steeds meer exclusieve en aparte gerechten te vinden. Maar waar in Amsterdam moet je nou wezen als je van foodtruck fesivals houdt? Ik heb het voor je uitgezocht!

Foodtruck festival TREK

Ben jij halverwege juli nog niet op vakantie, maar wil je wel genieten van de zon en lekker eten? Misschien is TREK dan wel iets voor jou! De trucks die daar elk jaar staan zijn enorm gevarieerd en leuk aangekleed. Ook is zang, muziek en theatertalent van harte welkom om een primeurtje te pakken tijdens dit gezellige evenement. Van 12 tot en met 14 juli is het festival geopend vanaf een uurtje of 11.00 en de entree is gratis. Het festival vindt plaats in het Amstelpark. Dus zet maar alvast in de agenda! Mocht je nog niet overtuigd zijn, check dan vooral even de website van TREK voor meer informatie.

Rollende Keukens

Als we praten over pioniers op het gebied van foodtruck festivals, dan verschijnt Rollende Keukens toch wel ver bovenaan op het lijstje. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een enorme samenkomst van bijzonder aangeklede trucks, met niet alleen lekker eten en livemuziek, ook een overvloed aan wijn, aparte (speciaal)biertjes en gezellige drukte. Het is inmiddels alweer de tiende editie en nog altijd met gratis entree. Het voordeel van Rollende Keukens is dat het ook nu weer enorm centraal gelegen is in Amsterdam, namelijk bij de Westergasfabriek. Het festival is gaande vanaf 29 mei t/m 2 juni. Vanaf 13.00 uur kun je terecht voor de eerste juicy burgers en een biertje. Benieuwd naar meer informatie, zoals bijvoorbeeld waar je moet opstappen als je met het openbaar vervoer komt? Klik dan even verder naar de website van Rollende Keukens.

Pure Markt

Dit foodtruck festival, of eigenlijk markt, is een zondagsmarkt op bijzondere, groene en autovrije locaties. Pure Markt is een samenkomst van jonge ondernemers die hun passie voor voedsel willen delen met het publiek binnen de Randstad, dus ook Amsterdam. Naast dat je er terecht kunt voor hele gevarieerde hapjes, is het ook mogelijk om er meteen je boodschappen te doen. Pure Markt gaat dus net iets verder dan het gemiddelde foodtruck festival. In augustus bestaat ook dit initiatief al 10 jaar. Dit wordt gevierd vanaf het thuishonk in Amsterdam, op de Park Frankendael. Met meer dan 100 deelnemers is dit wel een van de grotere jongens op dit gebied.

Vegan Food Festival

Uiteraard mogen we de veganisten onder ons ook niet vergeten. Dat mensen zich steeds meer bewust worden van deze manier van leven is inmiddels bekend. Gelukkig geven nu ook steeds grotere evenementen er gehoor aan, zo ook het Vegan Food Festival in het Flevopark in Amsterdam. Dit is wellicht nog lang niet zo groot als bijvoorbeeld een Rollende Keukens, maar wel heel specifiek gericht op een bepaalde doelgroep. Wel wordt Vegan Food Festival gehouden op 27 en 28 juli, tijdens hoogzomer dus! 

Dit was een kleine greep uit wat er deze zomer allemaal onze kant op. De foodlovers onder ons zijn in ieder geval voorzien van verschilende lekkere gerechten en bijpassende drankjes onder de zon!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.