Skip to main content

Voorbereiden op het aankomende studiejaar

Het is alweer augustus! Dat betekent dat het einde van de zomervakantie in zicht komt. Ga je na de zomer weer verder met studeren, of begin je aan een nieuwe studie? Dan is deze blog voor jou geschreven! We vertellen je graag hoe je je het beste kunt voorbereiden op het komende studiejaar. Lees je mee?

Voorbereiding op studiejaar

Als je voor het eerst gaat studeren na deze zomer, dan weet je waarschijnlijk nog niet wat je te wachten staat. Ben jij over naar het volgende jaar, maar wil je het beter aanpakken dan vorig jaar? Top! Dan is onze eerste tip: bereid je goed voor! Zorg dat er allereerst voor dat je al je boeken op tijd binnen hebt. Weet jij al waar je moet zijn op de eerste schooldag? Het is niet fijn om dit op het laatste moment uit te zoeken. Ook is het verstandig om altijd voorbereid te zijn. Zorg dat je gedurende het studiejaar zorgt dat je up-to-date bent met alle opdrachten en projecten. Merk je dat je achter begint te lopen, vraag dan om hulp bij jouw studiegenoten of vrienden. Misschien hebben zij wel goede tips om een overzichtelijke en haalbare planning te maken bijvoorbeeld.

Verslagen typen

Iedere student kan het beamen: tijdens je studie zal je héél veel verslagen moeten typen. Helaas. Ook al is het 2020, de hogescholen willen vaak nog steeds dat je het inlevert op papier. Maar printen op de hogeschool of in een copyshop is duur en een eigen printer werkt toch nooit. Maar wij hebben een tip: koop een laserprinter! Deze print niet met inkt, maar brandt als het ware poeder in het papier. Deze poeder blijft gewoon goed, dus het is niet erg als je jouw printer even niet gebruikt. Als je een inktjetprinter hebt moet je echt wel regelmatig wat blaadjes uitdraaien, anders droogt de inkt op, loopt de boel niet soepel en kan je 'm eigenlijk wel opgeven. Een all in one printer heeft dat probleem helemaal niet, dus dat is een goede investering voor tijdens de komende studiejaren en daarna.

Handige spullen

Als student zijn er een aantal spullen onmisbaar. Om te beginnen moet je echt een externe schijf hebben. Hierop sla je al je documenten extra op. Als jouw laptop crasht, heb je nog steeds jouw verslag van 10.000+ woorden ergens staan. Uiteraard zet je het ook op Dropbox of Google Drive, maar wat als een synchonisatie een keer fout gaat? Dan heb je helemaal niks meer. Zorg dus dat alle belangrijke documenten op drie verschillende plekken staan opgeslagen; op je laptop, externe schijf en in de cloud. Dan zou het goed moeten komen ;-)!

Klaar voor het studiejaar

En dan heb je de belangrijkste dingen wel geregeld! Leeg van te voren je laptop van alle meuk die je er deze zomer op hebt verzameld, check alvast de documenten die je hebt ontvangen van de studie en koop een notitieblok om op te schrijven tijdens de colleges. Ga je voor het eerst studeren én op jezelf wonen in Amsterdam? Dan geven wij je graag tips voor de start van jouw Amsterdamse studentenleven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.