Skip to main content

Vier series die je met je huisgenoten moet kijken

Het is nog vakantie. Misschien heb je veel gewerkt. Misschien heb je nu genoeg vrije tijd over…  En hoe kan je je vrije tijd goed besteden? Door series te kijken met je huisgenoten!  Je hebt vast wel een lijstje met series dat je nog moet inhalen. Of misschien zijn er series die je wil zien, maar je had er eerst geen tijd voor vanwege school. In deze blog lees je meer over leuke series die je kan gaan kijken.

13 reasons why

Je hebt vast wel gehoord van 13 reasons why. Op social media waren veel berichten over deze populaire Netflix-serie. De serie gaat over Hannah Baker, een meisje dat zelfmoord heeft gepleegd. Vlak voor haar zelfmoord heeft ze cassettebandjes opgenomen. Op deze bandjes vertelt ze wat de redenen van haar actie. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doos met dertien cassettebandjes. Elke persoon die haar gekwetst heeft, staat op een of meerdere bandje(s). De serie is speciaal voor tieners, maar ook volwassenen kijken naar 13 reasons why. De serie leverde veel kritiek op vanwege de expliciete beelden. Begin mei werd bekend dat er een tweede seizoen komt. Wij zijn nu al erg benieuwd!

Riverdale

Begin dit jaar kwam de serie Riverdale uit. Riverdale is een saai dorpje waar nooit iets spannends gebeurt…. Althans, dat lijkt maar zo. In de eerste aflevering maken Jason en Cheryl een boottochtje. Maar dan slaat het noodlot toe. Scouts vinden Cheryl alleen aan een oever en Jason is nergens te bekennen. De politie zoekt naar zijn lichaam, maar het lichaam kunnen ze niet vinden. Men gaat ervanuit dat hij verdronken is. Het gezin begraaft een lege kist. Archie, Betty, Veronica en hun vrienden ontdekken het mysterieuze aspect rondom het dorpsleven… Met het donker en de gekte dat verstopt zit achter Riverdale. In de afleveringen komen nostalgie, spanning, romantiek en muziek aan bod. Na elke aflevering weet je nog steeds niet wat er met Jason is gebeurd. Als je een beetje van Gossip Girl houdt, dan is Riverdale iets voor jou!

Girlboss

Sinds april kan je op Netflix de serie Girlboss zien. Girlboss is gebaseerd op het leven van Sophia Amoruso. Sophia zit met haar twintigersdillema en weet echt niet wat ze met haar leven wil. Op een dag besluit ze om vintagekleding te verkopen op eBay onder de naam Nasty Gal Vintage. Ze blijkt hier goed in te zijn. Ze verkocht een vintage jas van Chanel voor meer dan duizend euro. En zelf kocht ze hem voor amper acht euro… Nasty Gal slaat aan en groeit uit tot een heus kledinglabel. Het merk wordt nu verkocht in meer dan zestig landen.

Empire

Tijd voor een serie die niet zo nieuw is en een persoonlijk favoriet is! Empire kwam uit in 2015 en is echt een populaire serie. Als je een beetje fan ben van hiphop, r&b en rap, dan is deze serie echt een aanrader! Lucious Lyon is een icoon in de hiphopwereld. Hij is ook een ex-drugs dealer en de CEO van Empire Entertainment, een platenlabel. Hij ontdekt dat hij de ziekte ALS heeft en dat het tijd is om een nieuwe CEO te zoeken om zijn Empire te runnen. Een van zijn drie zonen moet het familiebedrijf overnemen. Andre is de CFO (chief financial officer) van Empire. Zijn tweede zoon Jamal is een zanger en songwriter. De jongste zoon Hakeem is een rapper. Lucious zet zijn zonen tegen elkaar op. Een van de drie moet sterk genoeg zijn om het bedrijf te kunnen runnen. Op dat moment komt ook de ex-vrouw van Lucious en de moeder van zijn kinderen Cookie Lyon tevoorschijn. Ze zat 17 jaar in de gevangenis, grotendeels door Lucious, en is vrijgelaten. Nu wil zij ook regie over het bedrijf… Empire heeft tot nu toe drie seizoenen, dus je kan lekker lang genieten van spanning en goede muziek!

Veel kijkplezier

Genoeg series om te kijken dus! Heb je zelf een favoriete serie en wil je deze met ons delen? Let us know... Stuur een mailtje naar redactie@studentensteden.nl! Geniet nog een beetje van jouw vakantie en veel kijkplezier.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.