Skip to main content

Verhuizen naar Amsterdam: hier moet je aan denken

Ga jij binnenkort verhuizen naar Amsterdam? Dan breekt er een spannende tijd aan! In onze hoofdstad valt altijd wat te beleven, dus je gaat het hier zeker naar je zin hebben. Maar voordat je kunt genieten van het Amsterdamse leven, moet je wel je verhuizing goed regelen. Je leest hier waar je allemaal aan moet denken als je verhuist naar Amsterdam.

Spullen verhuizen

De straten in Amsterdam zijn smal, druk en vaak niet heel erg geschikt voor grote voertuigen. En als je met je verhuiswagen een straat blokkeert, heb je binnen de kortste keren een toeterende menigte in de straat. Als je jouw spullen gaat verhuizen, is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Het moet allemaal zo snel en effectief mogelijk. Je kunt ook overwegen om een van de verhuisbedrijven in Amsterdam in te schakelen. Dit soort professionals zijn wel gewend om in Amsterdam te verhuizen en kunnen jouw spullen veilig en snel van A naar B brengen. Zorg wel dat je een van de betrouwbare verhuisbedrijven inschakelt. Je weet dan zeker dat je verzekerd bent bij eventuele schade. Schakel je iemand in die je handje contantje betaalt, dan is dit vaak niet het geval.

Inschrijven in de gemeente

Zijn je spullen over, dan is het belangrijk dat je je inschrijft bij de gemeente Amsterdam. Je verhuizing doorgeven kan vanaf 30 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen erna. Je verhuizing doorgeven kan online via de website van gemeente Amsterdam.

Verhuizing doorgeven

Als je bent ingeschreven in de gemeente Amsterdam, dan moet je nog een paar dingen regelen. Overheidsinstanties, zoals DUO, krijgen automatisch jouw nieuwe adres door van de gemeente. Bij andere organisaties moet je het nog wel even zelf doorgeven. Denk bijvoorbeeld aan je telefoonprovider, bank en favoriete webshops. Vergeet ook niet om te checken of je huisarts, tandarts en andere zorginstellingen je juiste adres hebben.

Huurtoeslag aanvragen

Vergeet tot slot ook niet om te checken of je recht hebt op huurtoeslag. Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten voor mensen met een lager inkomen. Als je als student niet zoveel verdient, is er dus een kans dat je hiervoor in aanmerking komt. Je kamer moet dan wel aan een paar eisen voldoen. Je moet bijvoorbeeld de deur van je kamer op slot kunnen doen en de kamer mag in 2021 niet meer dan €442,46 kosten als je jonger dan 23 jaar bent. Lees hier meer over huurtoeslag, de voorwaarden waar je aan moet voldoen en hoe je het aanvraagt.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.