Skip to main content

Tuin klaarmaken voor de nazomer (die echt komen gaat!)

Na een zomer met meer regen en wolken dan zonnestralen, kunnen we niet anders dan heel hard hopen op een mooie nazomer! Om helemaal klaar te zijn voor die zomerse weken die nog gaan komen, geven we de tuin een make-over! Op die manier kan je na studie of werk nog een paar uurtjes zon meepakken!

Tuintafel

Het meubelstuk waar iedereen het meeste plezier van heeft in de tuin: de tuintafel! Hier drink je 's ochtends je kopje koffie, zwoeg je in de zon voor je scriptie en eet je 's avonds met je beste vrienden een heerlijk maaltje weg. Teak houten meubels zijn een goede, weerbestendige keuze voor jouw tuin! Je maakt het af mooie kunststof stoelen en een kleurrijke parasol voor als de zon toch iets te heet wordt ;-)

Buitenkeuken maken

Houd jij ervan om in de zomer lekker te bbqen of buiten te eten? Ga voor een buitenkeuken(tje). Je hoeft hier geen honderden euro's aan uit te geven, je kunt ze ook maken met een vriendelijk budget. Hiervoor stapel je lange planken op elkaar met daartussen bijvoorbeeld beplantingselementen (Google maar, dan weet je wat ik bedoel!). Deze elementen leg je met de open kant naar voren, dit is gelijk handig voor opbergruimte voor bijvoorbeeld hout. Na een aantal lagen is jouw buitenkeuken op de gewenste hoogte. Hierin kun je een ingebouwde bbq plaatsen, maar goedkoper is om gewoon te gaan voor een laag model bbq, met korte poten dus. Als je die bovenop de laatste plank plaatst, is jouw buitenkeuken compleet!

Moestuin starten

Wist je dat je op elk moment van het jaar een moestuintje kan starten? Het perfecte moment is dus nu! De ene groente- en fruitsoort groeit sneller dan de ander, maar er zijn bepaalde groenten en kruiden die je het gehele jaar kunt planten én eten. Denk hierbij aan rucola en rozemarijn! Als we inderdaad een fantastische nazomer komen dan kun jij nog veel meer eigen groente en fruit kweken. Als die warme dagen tegenvallen, kun jij wel alvast wat stekjes planten voor het volgende jaar. Hoe dan ook is het een goed moment om een stukje van de tuin voor te bereiden. Het staat gezellig en het geeft je iets te doen tijdens weer een thuiswerkdag. Online vind je wanneer je jouw favoriete kruiden, groente en fruit het beste kunt zaaien.

Accessoires in de tuin

Accessoires heb je vooral in huis, maar ook de tuin kun je gezellig maken met accessoires! Eén ding dat absoluut niet kan missen in jouw tuin is natuurlijk de lampjesslinger! Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Je kunt gaan voor lightbulbs, maar gekleurde lampionnen zijn ook echte sfeermakers. Zet in de grond in de hoeken van de tuin lampjes die werken op zonne-energie. Deze gaan automatisch aan zodra het donker wordt, dan kun jij ook 's avonds genieten van je tuin. Enjoy!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.