Skip to main content

Top 5 musea in Amsterdam!

Naast dat er in Amsterdam superveel bezienswaardigheden te vinden zijn, zit de stad ook bomvol met bijzondere musea. In Amsterdam vind je er namelijk maar liefst 75! Van kleine, onbekende musea tot grote, wereldbekende. Aangezien ik zelf een grote fan van kunst en dus musea ben, heb ik er al redelijk wat bezocht. Lees snel verder, want vandaag ik zet mijn top 5 musea op een rijtje!

​Stedelijk Museum

Mijn favoriete museum in Amsterdam is het Stedelijk Museum. Je vindt het Stedelijk Museum aan het welbekende Museumplein. Je vindt hier moderne en hedendaagse kunst van Nederland, persoonlijk mijn favoriete soort kunst. In het museum vind je verschillende, vernieuwende werken. Je vindt hier verschillende stromingen binnen de moderne kunst. Via interactieve elementen en inspirerende tentoonstellingen wil het Stedelijk Museum bezoekers aanzetten tot denken.

​Van Gogh Museum

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van 5 leukste musea in Amsterdam. In het van Gogh Museum vind je namelijk de mooiste werken van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Dit museum heeft de grootste collectie van van Gogh zijn werken in het bezit. Daarnaast vind je hier ook werken van andere belangrijke 19e eeuwse kunstenaars.

​Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een erg mooi en bijzonder museum. Alleen het gebouw zelf is al prachtig. In het museum maak je kennis met kunst van uiteenlopende culturen en het dagelijks leven van mensen over de hele wereld. In het museum vind je kunstwerken, film, muziek, foto's en objecten en hierdoor maak je eigenlijk een reis door de tijd én door de wereld. 

Rijksmuseum

In het lijstje van top 5 musea mag het beroemde Rijksmuseum natuurlijk niet ontbreken. Het Rijksmuseum is echt de moeite waard om eens heen te gaan, mocht je hier nou nog nooit geweest zijn. In het Rijksmuseum vind je bijvoorbeeld de wereldberoemde Nachtwacht maar echt nog veel meer mooie werken.

​Verzetsmuseum

Zelf vind alles wat te maken met de Tweede Wereldoorlog erg interessant en zo komen we ook bij het laaste maar niet het minste museum. Het Verzetsmuseum! In het Verzetsmuseum vind je voorwerpen, film, audio, documenten én foto's van mensen in tijden van de oorlog. Mocht je dus net als ik geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog, zou ik hier zeker eens een kijkje nemen.

Deze 5 musea zijn natuurlijk maar een kleine greep uit de vele die in Amsterdam te vinden zijn! Wat is jouw favoriete museum in Amsterdam?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.