Skip to main content

Tips: zo kies je de perfecte bank voor jouw studentenhuis!

In Amsterdamse studentenhuizen is de gemeenschappelijke ruimte vaak niet heel groot. Het is daarom handig om de ruimte zo goed mogelijk in te delen. Zo kun je er toch met al jouw huisgenoten chillen. Een lekkere bank om een avondje te netflixen is natuurlijk essentieel. Maar het kan best lastig zijn om een goede bank te vinden die in jouw studentenhuis past. Wij vertellen je daarom welke banken er zijn en wat de perfecte bank is voor jouw studentenhuis!

De ruime hoekbank

De hoekbank is een graag geziene gast in studentenhuizen. Waarom? Omdat je door de hoek een heleboel mensen kwijt kunt op de bank. Het is ook de perfecte bank voor een avondje bingewatchen. In de hoek kun je namelijk heerlijk onderuit liggen. Ook top als je brak bent en tussen het netflixen door een powernapje wil doen. Overtuigd? Kijk dan eens naar hoekbanken online. Ze zijn er in allerlei verschillende stijlen, maten en kleuren. Er is er dus altijd een hoekbank die in jouw studentenhuis past.

Tip: let wel even op aan welke kant je de hoek wilt en vanaf welk aanzicht de hoek van de bank wordt beschreven.

De multifunctionele 3-zitsbank

De 3-zitsbank is perfect als je een grote bank zoekt waar je ook een slaper op kwijt kunt. Op een driezitter kun je namelijk lekker languit liggen. Op deze brede bank kun je, zoals de naam al doet vermoeden, makkelijk drie man naast elkaar kwijt. Koop er een hocker bij als jullie graag met de pootjes omhoog voetbal kijken op zondag. De 3-zitsbank is populair in studentenhuizen, omdat je maar één brede muur nodig hebt. Het is dus een breed meubel, maar wel flexibel qua plaatsing.

Tip: hebben jullie een grote gemeenschappelijke ruimte? Dan is de driezitter ook perfect! Door de flexibele plaatsing kun je hem namelijk tegen de muur zetten, maar ook middenin de ruimte. Zo creëer je meerdere zones in de gemeenschappelijke ruimte.

De knusse 2-zitsbank

Een tweezitter is perfect als je een kleine gemeenschappelijke ruimte hebt. Je kunt er dus wel maar met z’n tweeën op zitten. Heb je een kleine, vierkante gemeenschappelijke ruimte? Dan kun je overwegen om twee 2-zitsbanken in een hoek van 90 graden naast elkaar te zetten. Helaas hebben de meeste Amsterdamse panden gekke hoeken. Is dit ook het geval in jullie gemeenschappelijke ruimte? Dan kun je de tweezitter combineren met een comfortabele stoel. Zo kun je de ruimte beter benutten en heb je toch genoeg zitplek voor 3.

Ben je nog op zoek naar een kamer? Lees dan ook de tips om een studentenkamer in Amsterdam te vinden van Lucas!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.