Skip to main content

Tips: zo bespaar je op je energiekosten

Als je op kamers gaat, merk je dat energie stiekem best wel duur is. Vaak gebruiken we ook veel meer energie dan echt nodig is. Gelukkig zijn er een heleboel trucs om te besparen op je energierekening!

Vergelijk energieleveranciers

De eerste en belangrijkste tip? Dat is energie vergelijken natuurlijk! Zo weet je zeker dat je energie afneemt bij de voordeligste aanbieder. Door alleen maar over te stappen kun je al een heleboel besparen op je energierekening. Zonder daar verder maar iets voor te doen!

Energie besparen in woonkamer

De fusie is echt zo’n plek waar altijd iemand is en de verwarming lekker aanstaat. Maar zorg dan wel dat de deuren naar de woonkamer dicht zijn. Zo ontsnapt er geen warmte en kan de verwarming waarschijnlijk een paar graden omlaag. Als je de thermostaat 1 graad lager dan normaal zet, bespaar je daar al €90 per jaar mee!

Ga ook eens zitten in de fusie en kijk even rustig rond. Waarschijnlijk zitten er een heleboel stekkers in het stopcontact van apparaten die niet eens aanstaan. Maar wist je dat de meeste apparaten ook stroom verbruiken als ze uitstaan? Zorg dus dat er zo min mogelijk stekkers continu in de stekkerdoos hebt zitten. Natuurlijk is het chill als je tv op standby staat, maar weet wel dat je energierekening daardoor hoger wordt! Deze tips gelden natuurlijk ook voor de andere ruimtes in huis.

Besparen op energiekosten in keuken

In de keuken kun je een paar simpele trucs gebruiken, waardoor je toch weer wat energie bespaart. Laat de kraan niet langer lopen dan nodig is. Ook is afwassen met de kraan open natuurlijk uit den boze als je wilt besparen op je energieverbruik. Een keukenapparaat dat veel energie verbruikt, is de oven. Laat deze dus ook niet langer aanstaan dan nodig is. Een laatste bespaartip voor de keuken, is om te koken met deksels op de pannen. Als je de pannen afsluit, blijft de warmte in de pan. Hierdoor is het eten sneller klaar en hoef je minder gas te gebruiken. Simpele trucs, maar toch effectief om op je energierekening te besparen.

Besparen op energierekening in badkamer

In de badkamer kun je natuurlijk besparen op de waterkosten als je korter doucht. Ook kun je gemakkelijk energie besparen als je een korter wasprogramma gebruikt op de wasmachine. Heb je een droger in jouw studentenhuis? Dat is natuurlijk heel relaxed, maar dit apparaat verbruikt wel superveel stroom! Als je de was op een waslijn of droogrek laat drogen, kun je zelfs €80 tot €100 per jaar besparen!

Wil je meer tips om te besparen? Kijk dan ook op onze pagina Geldzaken en (be)sparen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.