Skip to main content

Tips voor verhuizen naar een grote stad

Je gaat binnenkort op kamers wonen en daarmee voor het eerst op jezelf wonen. Je gaat genieten van je studententijd in een bruisende studentenstad zoals Amsterdam. Lekker uitgaan, biertjes drinken en tot laat in de disco of kroeg hangen. En natuurlijk vergeet je ook je studie niet....

De verhuizing regelen

Maar voordat het zover is moet je nog wel even je spulletjes vanuit je ouderlijk huis naar je kamer in Amsterdam krijgen. En dat valt soms niet mee, als je het helemaal op eigen gelegenheid wil doen. Want in de grote stad zijn er nogal wat obstakels die een soepele verhuizing die je helemaal zelf regelt in de weg kunnen staan. Heb je gedacht aan straten die afgesloten zijn voor auto's (en dus ook voor jou met je gehuurde aanhanger...)? Eenrichtingsstraten? Wat dacht je van het omhoog krijgen van al je spullen. Niet alles past door het trapgat. Zeker niet als je een kamer in een oud pand op de 3e etage hebt....Onze eerste tip is daarom om de verhuizing naar een grote stad zoals Amsterdam door een erkende verhuizer te laten uitvoeren. Dat kost weliswaar geld, maar je weet wel zeker dat het goed gebeurt en dat er niets beschadigt. Dit zijn immers profi's!

Verhuizen naar Amsterdam

De verhuizing naar Amsterdam kun je dus het beste overlaten aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf zoals Vlaming Verhuizingen. Dit Amsterdamse verhuisbedrijf kent als geen ander de voorwaarden voor een vlekkeloze verhuizing naar jouw Amsterdamse studentenkamer. De erkende verhuizer heeft bovendien alle noodzakelijke apparatuur, zoals liften, om dat snel, efficiënt, maar vooral veilig te doen. Ook weten ze of er een ontheffing nodig is om een afgesloten straat in te rijden en hoe ze deze kunnen verkrijgen. Dat neemt jou stress uit handen en scheelt heel veel tijd!

Verhuizing tijdig regelen

Een tweede tip is om je verhuizing naar de grote stad niet alleen door een professioneel verhuisbedrijf uit Amsterdam zelf te laten verzorgen, maar om dit ook nog tijdig in gang te zetten. Er moet van alles geregeld worden. Jij zelf moet beslissen wat er uit je ouderlijk huis mee moet naar je kamer en je moet je spullen inpakken. De verhuizer moet de gewenste datum inplannen en voldoende mensen en een auto beschikbaar hebben. Hoe eerder je dat laat inplannen, hoe groter de kans dat het kan op de dag die jou goed uitkomt. Zo voorkom je dat je pas kunt verhuizen nadat je al bent begonnen met je studie in Amsterdam en dat je dus moet pendelen.

Bereid de verhuizing voor

Onze laatste tip is: Zorg dat je weet waar je precies alles in je kamer wil hebben. Waar komt die kast? Waar komt het bed? Je bureau? Op die manier kunnen de verhuizers het gelijk goed neerzetten en dat scheelt tijd en ergernis.

Nu je al deze tips voor het verhuizen naar de grote stad weet, kun je een zorgeloze verhuizing tegemoet zien. Daarna is het tijd om enorm te genieten van jouw studententijd in onze hoofdstad.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.