Skip to main content

Tips voor opknappen van jouw nieuwe appartement

Helaas wordt een appartement zelden opgeleverd hoe jij het wilt. Jij kunt dan zelf aan de slag om het appartement op te knappen naar jouw smaak. In deze blog heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Vloer

Bij het vervangen van jouw vloer is het belangrijk om te checken hoe gehorig het appartement is. Als het erg gehorig is doe jij er goed aan om een ondervloer te nemen. Dit dempt het geluid en dan hoef jij minder letten op het geluid dat jij maakt. Dat scheelt weer een burenruzie. Als jij geld wilt besparen kan je kiezen voor een tweedehandse vloer. Op marktplaats en Facebook wordt soms een vloer gratis aangeboden als jij het wel zelf eruit komt halen. Wie weet heb jij een handige kennis die je hierbij kan helpen. Wil jij een vloer zelf leren leggen? Kijk dan dan instructiefilmpjes, bijvoorbeeld voor het plaatsen van laminaat.

Lampen

Als jij een lamp wilt vervangen is het belangrijk om eerst te checken of de elektriciteit van de kabels af zijn. Dit is namelijk niet altijd het geval als jij het licht uitzet. Dit kan je checken door een stroomtang te gebruiken, bijvoorbeeld van kyoritsu

Verven en behangen

Een nieuw likje verf kan jouw appartement veel nieuwer laten ogen. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Fotobehang in de slaapkamer is tegenwoordig ook erg populair. Als je houdt van decoratie kan je beter kiezen voor een rustige kleur of behang. Dan kan je jouw appartement aankleden met de decoratie, zoals bijvoorbeeld een muur met foto lijstjes met foto's van jouw vrienden en familie. Zo maak je jouw studentenkamer gelijk veel sfeervoller!

Gordijnen

Het vervangen van gordijnen is altijd een goed idee. Vaak hangt de geur van de eerdere bewoners hierin. Helemaal als de eerdere bewoners rookten. Daarnaast kan je dan de gordijnen goed aanpassen aan jouw smaak. In kamers waar het erg warm kunnen zonwerende gordijnen helpen om de kamer koel te houden. In de winter zorgen de gordijnen er juist voor dat de warmte binnenblijft. Dan bespaar je meteen op je energierekening door minder gebruik van de ventilator en verwarming.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.