Skip to main content

Tips voor ondernemen tijdens je studie

Je denkt er misschien niet snel aan, maar ondernemen tijdens je studie heeft vele voordelen. In deze blog lees je hier meer over. Ook lees je tips voor ondernemen tijdens je studie.

Voordelen

Na het afronden van een studie kan je de sociale druk voelen van het moeten zoeken naar een fulltime baan. Natuurlijk kan je op zoek naar een parttime baan, maar dit zijn meestal ook banen van 32 uur. Dan houd je weinig tijd over om aan je onderneming te besteden. Als je een studieschuld hebt moet je ook binnen twee jaar beginnen met aflossen. Dit kan ook druk geven om een fulltime baan te zoeken. Tijdens je studie kan je tijdens de vakanties, tussenuren en lesvrije weken meer tijd besteden aan je onderneming. Zo kan je ervoor zorgen dat je al een draaiende onderneming hebt als je afgestudeerd bent. Besteed ook aantal vaste uren per week aan je onderneming, bijvoorbeeld op de zondagmiddag.

Kleineondernemingsregeling

Als je een onderneming begint en nog niet zoveel geld binnenkrijgt kom je in aanmerking voor de kleineondernemingsregeling (KOR). Met de KOR hoef je geen btw te berekenen voor je diensten of producten. Hierdoor houd je zelf meer geld over. Je hoeft ook geen facturen te sturen. Dit kan wel handig voor jezelf en je klanten zijn. Zo houd je de kosten overzichtelijk en kan je dingen altijd nachecken. Ook kan je door middel van de factuur doorgeven hoelang de klant heeft om te betalen voor de afgenomen dienst of het product. Let op: als jij gebruikt maakt van de KOR kan je niet gebruik maken van aftrekposten voor je onderneming. Weeg daarom goed af of de KOR je meer geld oplevert. Als je veel aankopen doet voor jouw bedrijf kan het voordeliger zijn om geen gebruik te maken van de KOR.

Administratie

Administratie kan veel tijd in beslag nemen. Vooral het goed uitzoeken van je aftrekposten kan behoorlijk wat uurtjes in beslag nemen. Als je weinig ervaring hebt met zaken rondom belasting kan het voordeliger zijn om iemand in te huren om dit werk te doen. Iemand met veel ervaring kan dit veel sneller doen. Bovendien kan jij dan al je waardevolle uren stoppen in je onderneming. Financial controllers kunnen verschillende financiële werkzaamheden van je overnemen, zoals belastingaangiften, verzorgen van de reporting en control en alle overige administratie.

Personeel

Krijg je het zo druk dat je studie eronder lijdt? Denk dan na over het aannemen van hulp. Hiermee valt een grote druk van je schouders en kan je genoeg tijd in je studie steken. Het is zonde als je studievertraging oploopt. Bij staan.nl zijn er verschillende hoog opgeleide financials, waarbij ze goed kijken wie er past binnen je organisatie. Een absolute aanrader, dus!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.