Skip to main content

Tips voor het wonen in een grote stad

Ga jij in een studentenhuis in een stad wonen of ga je samen met je vriend of vriendin in een appartement in het centrum wonen? Het maakt niet uit op welke manier jij gaat wonen, als je van een klein dorp of het platteland naar een grote stad gaat verhuizen, dan zul je altijd nieuwe dingen meemaken. De drukte en chaos zal je veel leuke en misschien ook wat minder leuke kanten van en stad laten zien. Om volop te kunnen genieten van jouw tijd in een grote stad, kun je het best de onderstaande tips eens rustig doornemen.

1. Spreek mensen aan

In een klein dorp zal je inmiddels vast wel iedereen kennen. In een grote stad kan de drukte van mensen best wel overweldigend zijn, maar geen zorgen! In de stad zijn mensen wat minder bevooroordeeld over elkaar en je kent binnen een mum van tijd nieuwe mensen. Klets met je buren, de slager of die ene man die altijd zijn hond uitlaat - je zal zien dat iedereen het leuk vindt!

2. Gebruik je fiets

Het snelste en meest praktische vervoersmiddel in de stad is toch echt de fiets. Je hoeft niet te wachten op de tijden van het openbaar vervoer en je staat niet in de file zoals met de auto. Daarnaast is parkeren ook niet altijd handig in de stad. Ben je bang dat je fiets gesloten wordt in de stad? Dan kun je het best je fiets verzekeren! Ook handig als-ie kapot gaat.

3. Google Maps is je beste vriend

Bang dat je verdwaald? Dat zou goed kunnen! Het is druk en chaotisch, en zeker als je niet bekend bent in de stad kan het zo zijn dat je de weg niet zo goed meer herkend. Maar ook hier hoef je je geen zorgen over te maken. Google Maps helpt jou altijd uit de brand. In de app kan je aangeven of je lopend, met de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer wil reizen. Hierna geeft hij gemakkelijk aan wat je moet doen!

4. Ga wandelen

De grote stad heeft veel geheimen en plekjes waar jij waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Via Google en Google Maps kun je natuurlijk veel leuke plekken vinden, maar je vindt pas echt de leuke plekjes als je zelf op onderzoek uitgaat. Ga wandelen in de buurt en ontdek de leukste restaurantjes, koffietentjes en kledingboetiekjes 

5. Vergeet de supermarkt 

Natuurlijk kun je af en toe wat grote boodschappen halen bij de supermarkt, maar er zijn in de stad zoveel andere leuke winkeltjes waar je eten kunt halen. Denk aan Surinaamse winkeltjes, Turkse winkeltjes, heerlijke slagers, toko's en nog veel meer! Hoe leuk is het om je daar eens wat meer in te verdiepen? Een andere tip, loop eens naar de markt. Fruit en groenten kun je hier bijvoorbeeld vaak veel goedkoper aanschaffen. 

6. Bereken je kosten

Als je gaat verhuizen, komen daar natuurlijk weer nieuwe kosten bij kijken. Ook in de stad is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van jouw maandelijkse kosten. Bedrijven zoals Univé kunnen jou daar goed bij helpen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.