Skip to main content

Tips voor het vinden van een kamer

Wil je op kamers en is je zoektocht nog niet geslaagd? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips over waar je op zoek kunt gaan naar een kamer.

Spreid je kansen

In veel studentensteden is het lastig om een studentenkamer te vinden. Om je kansen te vergroten is het slim om op meerdere websites en platformen te zoeken naar een kamer, zoals de onderstaande websites en platformen.

 

Studentensteden

Om de zoektocht naar een kamer makkelijker te maken hebben we voor je per studentenstad een aanbod van kamers op een rijtje gezet.

 

Sociale huurwoning

Je hebt vast wel eens gelezen dat er bij veel steden een lange wachtlijst is voor het krijgen van een sociale huurwoning. Toch zijn er manieren om bij de sociale woonbouw redelijk snel een woning te krijgen. Zo kan jij je inschrijven voor een lotingwoning. Zoals de naam doet vermoeden wordt de woning verloot. Er wordt dus niet gekeken naar je inschrijfduur. Het krijgen van een lotingwoning draait dus om geluk! Daarnaast zijn er ook speciale sociale huurwoningen, waarbij er wordt gekeken naar je motivatie in plaats van je inschrijfduur. Dit zijn bijvoorbeeld woonprojecten voor jongeren, waarbij Nederlandse jongeren wonen met statushouders. Als je hier als vrijwilliger gaat wonen via de Academie van de stad krijg je voorrang op een woning.

 

Platformen voor een studentenwoning

Er zijn diverse platformen voor een studentenwoning, zoals Studentenwoningweb voor woningen in Amsterdam. Je vindt hier een speciaal aanbod voor studenten van diverse woningcorporaties. Per woningcorporaties verschillen de eisen en hoe de woningen worden toegewezen. Bij sommige woningcorporaties moet je bijvoorbeeld fulltime studeren. Op het platform Room vind je studentenwoningen in het hele land. 

 

Hospiteren kun je leren

Wil je graag met huisgenoten wonen? Dan moet je meestal gaan hospiteren. Vaak zijn er meerdere kandidaten aanwezig tijdens een hospiteeravond. Tijdens deze avond leer je de huisgenoten kennen en zie je de woning. Op basis van de indruk die de huisgenoten van je krijgen bepalen ze of je wel of niet bij ze mag komen wonen. Vraag jezelf ook af of je wel wilt wonen met deze huisgenoten, of je een goede klik hebt en of je de woning wel prettig vindt? Door van tevoren te bedenken wat je belangrijk vindt kan je hier makkelijker een keuze over maken. Wil je veel met je huisgenoten ondernemen of houd je juist meer van privacy? Wil je wonen in een huis met huisdieren of juist niet? Dit zijn een aantal vragen die je jezelf van tevoren kunt stellen. Je kunt onder andere op de website Myhospi op zoek gaan naar een woning met huisgenoten. Daarnaast vind je veel oproepen via Facebookpagina's en -groepen. 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.