Skip to main content
sincerely-media-ylveRpZ8L1s-unsplash

Tips voor het uitkiezen van een studenten laptop

Start jij binnenkort met een nieuwe studie of heeft je oude laptop het begeven? Mooi (in het eerste geval dan), dan kan je vast en zeker onderstaande tips wel gebruiken. Wij geven je graag wat advies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe laptop voor school. Met deze tips gaat jouw nieuwe laptop je hele studie mee!

Tip 1. Schaf een goed formaat laptop aan

Wanneer je veel onderweg bent voor je studie en je regelmatig moet reizen, is het handig om een niet al te grote laptop aan te schaffen. Een laptop van 13 of 14 inch is een fijn formaat laptop die je overal mee naartoe kunt nemen. Wanneer je liever een groter scherm wil, moet je in je achterhoofd houden dat deze laptops vaak een stukje zwaarder zijn. Wanneer je sjouwen niet erg vindt, is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Tip 2. Kies de juiste processor uit

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Het is belangrijk bij het kiezen van een nieuwe laptop om ook rekening te houden met de juiste processor. Wanneer je voor je studie programma’s gebruikt om bijvoorbeeld foto’s en video’s te bewerken, is het handig om een Intel Core i5 of zelfs Intel Core i7 processor te hebben. Wanneer je alleen je laptop hoeft te gebruiken voor internet en tekstverwerking kun je elke soort processor gebruiken. Let wel op… Hoe ‘beter’ de processor, hoe duurder de laptop. Gelukkig profiteer je tegenwoordig bij veel verschillende webshops van extra studentenkorting.

Tip 3. Zorg voor voldoende werkgeheugen

Wanneer je op zoek bent naar een laptop voor school is het ook belangrijk om te kijken naar het werkgeheugen, ook wel RAM geheugen genoemd. Dit geheugen bepaalt hoe snel jouw programma’s laden. De algemene regel die hierbij geldt: hoe meer werkgeheugen je laptop heeft, hoe sneller die werkt. Wanneer je veel moet switchen tussen verschillende programma’s of met veel tabbladen tegelijk moet werken, is het een handig idee om te kiezen voor een laptop met iets meer werkgeheugen.

Tip 4. Bedenk wat voor soort laptop je nodig hebt

Nu je weet hoeveel inch je laptop moet zijn, welke processor er nodig is en over hoeveel werkgeheugen de laptop moet beschikken, is het ook belangrijk om te weten wat voor soort laptop je precies nodig hebt. Wil je een laptop die een touchscreen heeft of ga je liever voor een omklapbare laptop die je ook als tablet kunt gebruiken? Daarnaast moet je ook voor jezelf beslissen aan wat voor soort besturingssysteem de laptop moet voldoen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Windows laptop, een MacBook of ga je toch voor een Chromebook?

Wanneer je deze tips in je achterhoofd houdt bij het kiezen van een nieuwe studenten laptop komt het vast en zeker helemaal goed!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.