Skip to main content

Tips voor het organiseren van een huisfeestje

Ben je binnenkort jarig, geslaagd of heb je gewoon zin om een feestje te geven? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek! In deze blog nemen we je mee in 8 handige tips voor een geslaagd huisfeestje. Want hoe zorg je ervoor dat jouw feestje dat feestje wordt waar iedereen het nog jaren over heeft? Hoe zorg je ervoor dat de voetjes van de vloer gaan en iedereen het naar zijn zin heeft? Dat lees je allemaal in deze 8 tips. Neem ze snel door!

1. Begin met een leuke uitnodiging

Probeer mensen alvast te enthousiasmeren met de uitnodiging van het feestje. Je kunt natuurlijk gewoon een berichtje sturen, maar je kunt ook een leuk plaatje ontwerpen. Maak in Photoshop of in Canva een leuk plaatje met alle nodige informatie en wat leuke decoratie. Deze kun je vervolgens gemakkelijk doorsturen. Mensen krijgen er hierdoor meteen meer zin in!

2. Thema

Kies een thema voor je feestje. Uiteindelijk vinden mensen dit altijd leuk. Denk bijvoorbeeld aan een karaoke night, disco fever, Hawaii, casino, gemaskerd thema of een Hollandse avond. Vervolgens kun je je uitnodiging, de dresscode en de versiering volledig aanpassen aan het thema. Leuk!

3. Welkomstdrankje 

Zorg voor een lekker welkomstdrankje. Mensen voelen zich hierdoor meteen welkom en de feeststemming zit er gelijk in. Daarnaast ziet het er ook superleuk uit. 

4. Veilig feestje

Als je een feestje organiseert, ben je uiteindelijk natuurlijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Nodig alleen mensen uit die je vertrouwt en let een beetje op elkaar tijdens het feestje. Wil je graag dat jouw huisfeestje of drugsvrij is? Je kan het niemand verplichten, maar je kunt bijvoorbeeld mensen vragen om bij de deur een drugstest af te nemen. Deze kun je hier kopen

5. Zorg voor wat snacks

Naarmate de avond vordert, hebben steeds meer mensen zin in een snack. Vaak maakt het niet eens echt uit wat het is, maar hebben mensen gewoon zin om iets te knabbelen. Zorg dus voor een bittergarnituur of wat chips. Je zult zien dat mensen dit fijn vinden!

6. Gezellige muziek

Uiteindelijk gaat de sfeer op een feestje over de muziek. Probeer aan te voelen welke muziek past bij het moment en de mensen. Begin met iets rustigere muziek en zet het nog iets zachter. Hoe later het wordt, hoe harder de muziek kan. Wil je echt uitpakken? Dan kun je in je kennissenkring eens rondvragen of iemand dj wil zijn op jouw feestje. En bij een themavond hoort natuurlijk ook bepaalde muziek. Want wat is een karaoke night zonder karaoke set...?

7. De juiste grootte van de ruimte

De grootte van de ruimte kan veel invloed hebben op het feestje. Er moet niet te veel of te weinig ruimte zijn. Probeer daardoor dus niet te veel mensen uit te nodigen. Of als de ruimte te groot is, kun je ook een stukje afzetten met wat meubels. Hierdoor wordt het een stuk gezelliger en knusser. 

8. Geniet ook zelf!

Jij bent het feestvarken en daarom zullen mensen toch graag met jou willen optrekken. Als jijzelf ook geniet van het feestje, zullen jouw gasten dit ook doen!

Heb je al zin in je feestje! Met deze tips gaat het helemaal goed komen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.