Skip to main content

Tips voor het inrichten van jouw studenten studio

Heb je een studenten studio gevonden of ben je nog op zoek naar een studio? Het wonen in een studio heeft vele voordelen, maar helaas ook een aantal nadelen. Vaak is er namelijk weinig privacy, doordat een studio meestal één groot raam bevat. Daarnaast bevind je woonkamer, keuken én slaapkamer zich in dezelfde ruimte, wat kan zorgen voor veel afleiding tijdens studeren en werken. Met de juiste inrichting kan je meer privacy en scheidingen creëren in je studio.

 

Schaf de juiste raamdecoratie aan


De meest simpele manier om meer privacy te krijgen is door je gordijnen dicht te doen. Dit is geen praktische oplossing, omdat je dan constant in het donker leeft. Met duo rolgordijnen kan je privacy creëren, doordat deze raamdecoratie bestaat uit twee stoffen. Door een stof omlaag te rollen heb je nog steeds lichtinval in je studio, maar kan er van buiten niet goed naar binnen worden gekeken. Naast dat je hierdoor meer privacy hebt, is de zachtere lichtinval ook handig tijdens het studeren of werken achter een laptop. Als je in fel zonlicht achter je laptop moet werken krijg je namelijk snel last van hoofdpijn. Voordelig een duorolgordijn kopen doe je bij Kwantum. Bij Kwantum kan je jouw raamdecoratie goedkoop op maat laten maken, waardoor je zeker weet dat je duo rolgordijnen goed aansluiten. Zo voorkom je dat er toch een beetje licht je kamer in komt, als je de duo rolgordijnen volledig sluit.  

 

Creëer scheidingen in je studio


Met bepaalde meubels kan je scheidingen maken in je studio. Plaats bijvoorbeeld een open kast voor je bed. Hiermee maak je een scheiding tussen je slaapruimte en woonruimte. Een ander optie is om hier een scheidingswand of kamerscherm te plaatsen. Ten opzichte van een open kast houd je met een scheidingswand en kamerscherm meer ruimte in je studio over. Dit is daarom een betere keuze als je een kleine studio hebt. Ook kan je een scheidingswand of kamerscherm weghalen als je een keer meer ruimte nodig hebt in je studio.

 

Pas je inrichting aan tijdens verschillende activiteiten


Alle activiteiten moeten doen in slechts één ruimte kan zorgen voor minder concentratie. Lukt het je niet om scheidingen te creëren in je studio? Dan kan je ook je inrichting een beetje veranderen tijdens de verschillende activiteiten. Moet je thuis werken of studeren? Plaats dan een plaid op je bed en ruim alle afleidende spullen weg. Zet motiverende spullen juist in zicht, zoals een to-do list.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.