Skip to main content

TIPS: voor het eerst op jezelf wonen in Amsterdam!

Als jij na de zomervakantie voor het eerst op jezelf gaat wonen, dan is deze blog speciaal voor jou geschreven! Als je uit huis gaat moet je veel nieuwe spullen kopen, met name meubels natuurlijk. Misschien neem je jouw bed van thuis wel mee, maar wat denk je van een tafel, eetstoelen, kasten en nog meer? In deze blog geef ik je tips voor het slim aanschaffen van meubels!

Eettafel

Je gaat verhuizen naar een studentenkamer, studio of appartement! Hoe dan ook wil je een hoekje waar je rustig kunt eten. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die jij hebt kun je op zoek gaan naar een eettafel. Ga voor een uitklapbaar exemplaar als je een multifunctionele tafel wilt. Dan kun je ook vrienden langs laten komen, beerpong spelen én natuurlijk studeren aan deze tafel.

Eetkamerstoelen

Met een beetje geluk mag jij in het nieuwe studiejaar vaak naar de hogeschool of uni voor colleges en om te studeren. Maar voorlopig zul je ook nog veel vanuit huis moeten studeren. Slim dus om voor aan jouw nieuwe eettafel te gaan voor eetstoelen waar je lekker aan kunt zitten. Een zachte zitting, rechte rug en als het kan ook een beetje leuk: een eetkamerstoel moet aan veel eisen voldoen. Maar als je dan de perfecte stoel hebt gevonden, dan kun je er jaren mee vooruit!

Kasten

Kasten zijn ideaal om al jouw studieboeken in op te bergen. Maar omdat je waarschijnlijk klein woont, is alle opbergruimte mooi meegenomen! Ga dus voor een flinke kast die je (gedeeltelijk) kan afsluiten. Zo kun je al je prullaria achter deurtjes verstoppen! Ook is het leuk om te gaan voor een kast met open vakken, hierin kun je foto's, plantjes en andere mooie spullen kwijt. Heb je geen plek hiervoor? Hang dan planken aan de muur, zo houd je ruimte op je vloer over en kun je wel mooie dingen neerzetten!

Tip: mag je niet boren in de muren in jouw kamer? Als je op Google zoekt naar 'klevende spijker' kun je spijkers vinden die je kunt ophangen zonder te boren!

Keukenspullen

Als je een eigen keukentje hebt heb je alles nog nodig. Bij een gemeenschappelijke keuken is er waarschijnlijk veel beschikbaar, maar het is wel lekker om je eigen spullen te hebben. We geven je hieronder een overzicht van handige dingen voor in de keuken:

 • Pannen
 • Servies
 • Glazen en mokken
 • Bestek
 • Spatels
 • Scherpe messen
 • Zeef
 • Rasp
 • Kaasschaaf
 • Fles- en/of wijnopener
 • Snijplanken
 • Knoflookpers
 • Grote schaal
 • Ovenhandschoenen

We wensen je heel veel plezier in je eerste studentenkamer! Heb je nog tips nodig voor jouw nieuwe studentenstad? We schreven een blog over hoe je in één dag heel Amsterdam ontdekt. Have fun!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.