Skip to main content

Tips voor een winters huis

Door het coronavirus zijn veel mensen al bezig om het huis kerstklaar te maken. De kerstboom staat bij ons dan ook al een tijdje en in de woonkamer is het al lekker kerstig. Maar nu we thuis zoveel tijd doorbrengen, is het ook superleuk om de buitenkant van het huis winters aan te kleden. Ik geef je daarom tips voor een winters huis!

Lampjes aan de buitenkant van het huis

Lampjes zijn superbelangrijk voor een winterse sfeer. Binnen heb je natuurlijk al lampjes in de boom hangen, maar daar zie je aan de buitenkant niks van. De eerste stap naar een winters huis is dus om lampjes op te hangen die aan de buitenkant zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan kerstlampjes die je aan de dakgoot hangt, nepkaarsen die je in de vensterbank zet of een lichtgevend rendier voor de deur. Wil je echt helemaal over the top gaan? Ga dan met lichtsnoeren werken voor buiten. Hiermee kun je het huis mooi verlichten, maar ook figuren en teksten op de gevel maken.

Gezellig buiten zitten

Heeft jouw studentenhuis een balkon of tuin? Dan heb je superveel geluk. In de zomer kan je dan heerlijk genieten van de zon, maar ook in de winter kun je buiten heerlijk vertoeven. Zeker als je een lekkere dining tuinset of loungeset hebt. Hang er een snoer met lampjes boven, leg wat kleedjes neer en maak een lekkere kop warme chocomel of glühwein. Supergezellig! Voor de echte koude winteravonden kun je nog kijken of je een (tweedehands) heater kun scoren. Dan wordt het pas echt genieten van die winterse avonden!

Kerstkrans op de voordeur

Een kerstkrans klinkt misschien een beetje ouderwets, maar let’s be honest... Als je aankomt bij een voordeur waar een kerstkrans hangt, heb je toch meteen dat kerstige gevoel? Om te zorgen dat het geen truttige bende wordt, kan je zelf of samen met je huisgenoten een kerstkrans maken. De basis voor een kerstkrans kan je bij winkels als de Action vinden. Met een lijmpistool bekleed je de basis dan met stof, kleine kerstballen en alles wat je er verder op kwijt wil. Hang er bijvoorbeeld wat geinige ornamenten in of maak lintjes met kreten die jullie vaak in huis gebruiken en je hebt een echte binnenkomer op de deur hangen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.