Skip to main content

Tips voor de start van jouw Amsterdamse studentenleven

Het duurt niet lang meer of het nieuwe studentenjaar gaat van start. Dat betekent dat jouw studentenleven (weer) gaat beginnen, yay! Begin jij straks met studeren en kan jij wel wat tips gebruiken voor het welbekende studentenleven? Wij - als ervaringsdeskundigen - vertellen het je graag!

Toptip: zorg voor een goede fiets 

Zonder fiets kom je nergens in Amsterdam. Je kan gebruik maken van het ov maar dat duurt altijd langer dan fietsen. Daarnaast blijf je door het fietsen lekker actief, wat prettig is als je denkt aan alle biertjes die je weg gaat tikken ;-). Een fiets is een dure grap, omdat de reparatiekosten flink op kunnen lopen. Maar met een Swapfiets heb je dat probleem niet, want bij hen heb je voor een vast bedrag per maand een altijd werkende fiets. Je krijgt je eigen Swapfiets en als je ketting eraf ligt, of je hebt een lekke band, dan komen ze dat probleem binnen 48 uur voor je oplossen. Met maandelijks lage kosten heb je altijd een fiets voor je deur staan die je naar de leukste huisfeestjes, de campus of de supermarkt brengt.

Kosten besparen

Geloof ons: kosten besparen is wat je het allerliefste wilt als student. De kosten van een studentenkamer zijn hoog, de vaste lasten ook, je moet elke dag eten, naar de sportschool en ook wil je af en toe wat leuke dingen doen. Daarom heeft Swapfiets nu iets leuks voor jou: als je je voor 1 september inschrijft kun je 5 jaar lang een gratis Swapfiets voor jou en je beste vriend(in) winnen. Gauw aanmelden dus, die fiets heb je vroeg of laat toch nodig ;-)!

Als je dan toch die Swapfiets voor je deur hebt staan, maak je natuurlijk gelijk goed gebruik van je tweewieler! Zoek via de Spotta-applicatie de beste aanbiedingen van alle supermarkten in jouw stad en fiets van supermarkt naar supermarkt. Sla goede aanbiedingen die lang houdbaar zijn in zodat je hier een langere tijd van kunt genieten. 

Algemene tips

Dan hebben we nog een paar algemene tips voor je! Boodschappen doe je het liefste voor de hele week in één keer. Dan ben je zo min mogelijk in de supermarkt en dan trap je minder snel in alle aanbiedingen. Schrijf ook van te voren op wat je wilt eten. Het is verstandig om grotere porties te koken zodat je een portie in de vriezer kunt stoppen, of twee dagen later het nog eens kunt eten. Gebruik bijvoorbeeld de Allerhande om inspiratie op te doen voor betaalbare recepten! 

Wat betreft schoonmaken hoef je niet 10 verschillende schoonmaakmiddeltjes te hebben. Allesreiniger, ontvetter voor je keuken en misschien een antikalkmiddel is alles wat je nodig hebt. Je kunt je ramen zemen met een sopje van water en Dreft, dit geldt trouwens ook voor je spiegels! Maak niet pas schoon als het supervies is, maar haal iedere avond na het eten een doekje over het aanrecht en fornuis. Door de klusjes bij de houden hoef je zelden heel veel tijd te stoppen in het grondig soppen van je huisje. 

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van AmsterdamStudentenstad? Check dan onze pagina over vrije tijd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.