Skip to main content

Tips voor beginnende ondernemers

Denk jij erover na om tijdens je studie voor jezelf te beginnen? Spannend! Ondernemen als student kan een hele goede stap zijn. Je hebt als student – als het goed is – nog geen grote verantwoordelijkheden, zoals kinderen of een koophuis. Hierdoor staat er minder op het spel dan wanneer je later pas begint met ondernemen. Daarnaast heb je als student een groot netwerk en kun je tegen relatief lage rente wat extra geld lenen. Wij geven je tips als je wilt beginnen met ondernemen!

Doe onderzoek

Voordat je begint met ondernemen, is het belangrijk dat je voldoende onderzoek doet. Ga eerst op onderzoek uit of ondernemen wel bij je past. Heb je er de kwaliteiten voor en durf je risico’s te nemen? Breng daarnaast in kaart hoeveel vraag er is naar jouw product of dienst. Kijk ook hoeveel concurrentie er is en bedenk of het haalbaar is om tussen de concurrentie op te vallen. Doe daarnaast onderzoek naar de kosten, prijzen en mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Maak een business plan

Alles wat je bent tegengekomen tijdens je onderzoek kun je verwerken in een business plan. Hierbij is het financiële plan één van de belangrijkste onderdelen. Het geeft namelijk inzicht in de financiële middelen die je nodig hebt en waar je dat vandaan kunt halen. Het geeft ook inzicht in de kansen van jouw bedrijf en of het bedrijf rendabel is of kan worden.

Zoek partners en investeerders

Met een goed business plan kun je vervolgens partners en investeerders zoeken. Je kunt het bijvoorbeeld proberen bij de bank, maar er zijn ook andere manieren. Ga bijvoorbeeld eens na of je familie of kennissen hebt die misschien kunnen investeren. Als je een aantal mensen in je netwerk hebt is het goed om iets te organiseren waarbij je jouw bedrijf en business plan presenteert. Zorg er dan wel voor dat alles professioneel overkomt en goed geregeld is. Je kunt bijvoorbeeld een vergaderlocatie Amsterdam huren via zaalverhuur Amsterdam.

Begin met ondernemen!

Is het plan en de financiering helemaal rond? Dan kun je nu echt gaan starten. Veel succes met ondernemen naast je studie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.