Skip to main content

Tips voor beginnende bestuurders


Yes, je hebt je rijbewijs op zak! Als beginner ben je natuurlijk voorzichtig op de weg. Maar er wordt streng op je gelet. Je hebt namelijk een ‘beginnend rijbewijs’. Beginnende bestuurders maken namelijk sneller een fout dan ervaren bestuurders. Als beginner gelden er daarom strengere regels. Maar waar moet je nou precies opletten? Wij zochten daarom uit welke belangrijke dingen je moet weten. Je leest ze hieronder!

1. Zorg voor een goede autoverzekering

Een ongeval kan erg vervelend zijn. Vooral als er autoschade ontstaat bij jou of een ander. Het is daarom belangrijk dat je goed verzekerd bent. Zo weet je zeker dat alles geregeld is. Het zoeken van een autoverzekering is niet altijd makkelijk. Daarom kan je je autoverzekering vergelijken bij Centraal Beheer.

2. Maak geen verkeersovertredingen

Een verkeersovertreding is zo gemaakt. Blijf dus altijd scherp op de weg letten! Vooral als je net je rijbewijs hebt. Beginnende bestuurders worden namelijk zwaarder gestraft voor verkeersovertredingen. Voor zware verkeersovertredingen krijg je strafpunten. En na twee zware verkeersovertredingen ben je jouw rijbewijs al kwijt!
Enkele voorbeelden van zware verkeersovertredingen zijn:

  • het veroorzaken van een verkeersongeval, waarbij een ander is gedood of zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen;
  • bumperkleven bij een snelheid van meer dan 80 km per uur;
  • op snelwegen meer dan 40 km per uur en op andere wegen meer dan 30 km per uur te hard rijden;
  • de verkeersregels niet goed naleven, waardoor een aanrijding met lichamelijk letsel of materiële schade ontstaat.

3. Rijd nooit onder invloed

In Nederland zijn er harde maatregelen om rijden onder invloed tegen te gaan. Daarom werken ze met het puntensysteem (puntenrijbewijs). In vijf jaar mag je hier niet twee keer veroordeeld voor worden. Gebeurt dit wel, dan ben je jouw rijbewijs kwijt. Dit gaat vaak gepaard met een boete en een cursus. Rijden onder invloed kan dus veel consequenties hebben. Logisch. Want het is hartstikke gevaarlijk om onder invloed te rijden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.