Skip to main content

Tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen

Corona, een virus waar je niet meer omheen kan in Nederland. Hogescholen en universiteiten zijn dicht. Ook de basisscholen, eet- en drinkgelegenheden en sportscholen sluiten tot minstens 6 april. Geen colleges meer en deadlines worden vaak uitgesteld. Nu heb je onverwachts zeeën van tijd, maar wat ga je doen? Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet, waarmee jij je de komende weken wel kan vermaken!

Trek de natuur in!

Je kan je favoriete sportles niet volgen in de sportschool, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu helemaal niks meer doet. Het is belangrijk om te bewegen, dus blijf dit zeker doen! Trek bijvoorbeeld de natuur in, zoek een mooi gebied op en ga eens wandelen waar je nog niet bent geweest. Ook kan je bijvoorbeeld een rondje gaan joggen door het bos of een fietstocht maken! Probeer wel om bekende natuurplekken te vermijden, zodat je op een veilige afstand van anderen kan blijven.

Geef je huis een make-over!

Ben jij klaar met je huidige inrichting en vind je het tijd voor wat nieuws? Geef je huis of kamer dan een andere look! Gebruik Pinterest voor leuke ‘room-make-over-ideetjes' en ga aan de slag! Verplaats ook je meubels en geef je kamer een andere inrichting. Heb je weinig budget of geen zin om naar de winkels te gaan? Probeer dan om alleen maar spullen te gebruiken die je nog thuis hebt. Je kan natuurlijk ook van alles ruilen met je huisgenootjes. Je zult versteld staan van hoeveel dingen je kunt (her)gebruiken!

Facetime met je grootouders

Volgens het advies is het het beste om ouderen even niet te bezoeken in verband met het virus. Dat is natuurlijk hartstikke ongezellig voor je opa of oma, nu ze de komende tijd minder bezoek krijgen. Juist op die momenten zijn we heel blij met alle technologie, want we kunnen gelukkig nog facetimen! Bel je opa of oma op en maak een gezellig praatje over hoe het met ze gaat, en vertel wat jij de afgelopen dagen gedaan hebt. Je kunt er zelfs een wekelijks momentje van maken, zodat ze iets hebben om naar uit te kijken!

Organiseer een mini-spelletjesavond

Scoor wat lekkere hapjes bij de supermarkt en nodig je huisgenoten of gezin uit voor een spelletjesavond in plaats van een avondje op de bank. Dit is natuurlijk hartstikke gezellig en er is echt tijd voor elkaar! Zit jij alleen thuis tijdens de coronamaatregelen? Dan kun je natuurlijk online een spelletje spelen tegen bekenden of gewoon ouderwets puzzelen.

Get shit done

De extra tijd die je nu opeens hebt, kan je natuurlijk besteden aan dingen waar je normaal nooit aan toe komt. Ruim bijvoorbeeld je telefoon op door foto’s te verwijderen en verplaats de apps die je niet gebruikt naar de prullenbak. Ontploft jouw mailbox de laatste tijd? Beantwoord dan je mails en schrijf je uit bij nutteloze nieuwsbrieven waardoor jouw inbox overloopt. Woon je op jezelf? Geef dan je huis of kamer een grondige clean-up! Maak de kastjes die je normaal overslaat schoon en gooi producten weg die je nooit gebruikt.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.