Skip to main content

Tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen deel 2

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag, wordt je geduld helaas nog langer op de proef gesteld. Je hebt misschien al heel veel spelletjes uitgespeeld, boeken gelezen en al je puzzels zijn inmiddels ook opgelost. En je hebt ook al de tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen deel 1 gevolgd. Toch moet je jezelf nog een tijdje zien te vermaken in deze tijden van corona. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om je dag door te komen. Lees hier extra tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen.

Haal je Wii tevoorschijn

Vroeger stond je nog wel eens fanatiek te tennissen of bowlen voor de tv. Deze spelletjes op de Wii waren ontzettend leuk om samen met je broertje of zusje te spelen. Misschien is er nu een huisgenoot die je kan uitdagen. Het voordeel van Wii-spelletjes is dat er genoeg spellen zijn waarbij je veel moet bewegen. Zo kom je op een leuke manier ook aan genoeg beweging in huis!

Kaartjes schrijven

Je hebt vast wel meegekregen hoeveel opa’s en oma’s nu eenzaam zijn en helaas geen bezoek kunnen ontvangen van kinderen, kleinkinderen of de buurvrouw. Veel mensen op leeftijd beginnen liever niet aan videobellen, maar waarderen het altijd als ze een kaartje met een leuke boodschap ontvangen. Knutsel je eigen kaartjes en stuur het een en ander rond naar bijvoorbeeld je buren, familie of mensen in verzorgingstehuizen. Zo blijf jij lekker bezig en bezorg je heel veel mensen een glimlach!

Taalcursus

Heb jij er altijd al van gedroomd om vloeiend een vreemde taal te kunnen spreken? Dan is dit nog een leuke tip tegen verveling tijden de coronamaatregelen. Aangezien je nu veel thuis bent, kan je eindelijk je kans pakken om een vreemde taal te leren. Lees kinderboeken, zoek apps op je telefoon, kijk een film zonder ondertiteling of volg een echte taalcursus. Het is in ieder geval belangrijk dat je iedere dag bezig bent met de taal en herhaling zorgt ervoor dat jij uiteindelijk de taal zo onder de knie hebt!

Iets organiseren

Ondanks dat je niet met te veel mensen bij elkaar mag zijn, is het misschien wel leuk om je huisgenoot, familie of een vriend(in) te verrassen. Leg een bloemetje voor de deur bij je opa en oma. Kook je lievelingsgerecht en breng het langs bij je ouders of organiseer een spelletjesavond inclusief hapjes en drankjes voor je huisgenoten. Als jij verschillende dingetjes gaat organiseren, vliegt je dag zo voorbij!

Wil jij naast alle leuke tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen ook je tijd besteden aan belangrijke dingen rondom je studie of bijbaan? Doe onze Skill Builder en geef je cv een boost!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.