Skip to main content

Tips om te leren voor een toets

Als student heb je er constant mee te maken: toetsen, examens en tentamens. Is het niet voor je opleiding, dan wel voor je rijbewijs of bijbaan. Wij geven je daarom tips hoe je het beste kunt leren voor al je toetsen!

Begin op tijd met leren

De belangrijkste tip als je moet leren voor een toets, examen of tentamen: begin op tijd! Als je langer van tevoren begint met leren, hoef je niet in korte tijd alles in je hoofd te stampen. Je kan dan op je eigen tempo steeds een stukje van de stof leren en tot je nemen. Plan ook tijd in om de stof te herhalen. Zo verdiep je je veel meer in de stof en lees je het niet alleen oppervlakkig!

Samenvattingen

Samenvattingen zijn heel handig om de stof nog beter te begrijpen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat studenten tot 5 keer sneller leren als ze een samenvatting gebruiken! Als je genoeg tijd hebt, kan je natuurlijk zelf een samenvatting maken. Heb je daar geen tijd voor of geen zin in? Je kan gelukkig veel samenvattingen kopen op het internet tegenwoordig! Dit betekent dus ook dat je jouw samenvattingen kunt verkopen op dit soort platformen. Dan levert dat harde studeren nu al geld op!

Oefentoetsen

Oefentoetsen kunnen heel erg helpen om je kennis van de stof te vergroten. Soms zetten docenten oefentoetsen op de online leeromgeving. Als dit bij jouw opleiding of cursus niet het geval is, kun je altijd even vragen aan je docent of dit mogelijk is. In andere gevallen kan je online vaak oefentoetsen vinden. Als je bijvoorbeeld voor je VCA gaat, kan je online een VCA proefexamen doen. Dit soort oefentoetsen lijken vaak op het officiële examen, waardoor je bekend raakt met de vraagstelling, de lesstof leert herkennen en toepassen en je herhaalt tegelijkertijd de lesstof. Een goede voorbereiding, dus!

Samen leren voor een toets

Een laatste tip om beter te leren, is om samen te leren. Ga bijvoorbeeld samen naar dezelfde studeerplek in Amsterdam, zodat je elkaar kan motiveren en samen gezellig pauze kan houden. Leren jullie voor dezelfde toets? Dan kan het ook helpen om aantekeningen of samenvattingen uit te wisselen. Op die manier zie je ook wat een ander belangrijke stof vindt, terwijl jou dat misschien niet was opgevallen.

We hopen dat je wat aan deze leertips hebt. Succes met je toets!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.