Skip to main content

Tips om je woning gezellig en efficiënt in te richten

Als je gaat verhuizen, besef je vaak hoeveel tijd het eigenlijk kost. En dan hebben we het nog niet eens over inrichten gehad! Wij hebben een aantal tips die jou definitely gaan helpen bij het inrichten van je huis of kamer. 

Jouw droomplekje creëren met een klein budget? Yes, you can.

Wij begrijpen dat je als student niet veel te besteden hebt. En dat je niet veel geld wilt uitgeven aan een woning die misschien niet lang van jou is. Daarom wat tips om je bankrekening zo lang mogelijk intact te laten.

  +   Ga samen met je vriend/vriendin in een antikraakpand wonen. Zo kun je spullen verdelen die je meeneemt. (En het is ook gezelliger).

  +   Met een slaapbank heb je 2 in 1. Goedkoper dan een bed én een bank kopen.

  +   Heb je een kale vloer of ligt er geen vloer in? Gebruik vloerkleden of koop voor een habbekrats een zeil bij de Gamma.

Creëer een huisje, boompje, beestje gevoel met weinig spullen

Natuurlijk wil je een gezellig, knus huisje. Een plek waar je je thuis voelt en lekker op de bank kunt ploffen na een lange dag.

   +   Ga voor veel groen! Planten zorgen niet alleen voor meer sfeer maar ook voor een levendige omgeving. Ga voor de kleinere planten in potjes. (Grote planten zijn zwaar en lastiger te vervoeren). We schreven eerder een blog over de makkelijkste planten voor je studentenkamer. 

   +   Gebruik lichte spullen die niet veel plek innemen en je huis wel gezellig maken. Denk aan: kaarsjes, dekentjes en leuke accessoires. Fotolijstjes, posters, schilderijtjes en muurstickers zijn een idee voor aan die (kale) muren. Zo kun je de woning inrichten naar jouw eigen smaak.

  +   Probeer eens snoerlampjes in plaats van gewone (staande) lampen. Die creëren sfeer en wie zegt dat je je oude kerstverlichting niet kunt gebruiken in de lente?

Inpakken en wegwezen

Tijdens je studententijd kunnen er zich allerlei kansen voordoen. Je moet dus flexibel zijn en ook op stel en sprong kunnen vertrekken!

+   Zoek naar meubels die niet te zwaar zijn. Of gebruik meubels die makkelijk uit elkaar te halen zijn.

+   Meubels op wieltjes zijn altijd handig. (Onder veel standaard meubels kunnen wieltjes worden bevestigd). Niet tillen maar rollen.

+   Open kasten met vakken creëren een win-win situatie. Je kunt hier manden in doen met spullen wat netjes oogt. (Niet geheel onbelangrijk). De manden kun je eruit halen en zo hou je een lichte kast over wat handig is voor als je je huis uit moet. En je hoeft de spullen in principe niet te verplaatsen, je haalt alleen de manden eruit en de spullen laat je erin zitten. 'Easy as that'.

+    Gebruik in plaats van een kledingkast een kledingrek. Die zijn lichter en makkelijker om uit elkaar te halen.

Ben jij nog op zoek naar woonruimte? Kijk dan eens naar ons kameraanbod!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.