Skip to main content

Tips om je verder te ontwikkelen na je juridische opleiding

Heb jij net een opleiding binnen de juridische sector afgerond? Gefeliciteerd! Nu kan je eindelijk beginnen met werken. Desondanks is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen.

Waarom moet jij je blijven ontwikkelen?

Tegenwoordig is een leven lang ontwikkelen binnen elke sector belangrijk. De kennis die je hebt opgedaan is nu nog actueel, maar zal na een paar jaar al verouderd zijn. Dit is niet alleen zo binnen de juridische wereld, maar in elke sector. De wereld is namelijk constant in beweging. Binnen de juridische sector moet je jouw kennis actueel houden, omdat wetten continue veranderen. Bovendien heb je tijdens je opleiding nog niet alles geleerd. Helaas past alle juridische kennis nooit in in een 4-jarige opleiding. Ten slotte is je blijven ontwikkelen ook goed voor jou. Hierdoor blijft het werk uitdagend. Stilstaan is eenmaal achteruitgaan.

Voordelen van ontwikkelen

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er nog een aantal andere voordelen van je blijven ontwikkelen:

  • Betere kansen op de arbeidsmarkt: je kunt je door verschillende cursussen onderscheiden van andere kandidaten.
  • Salarisverhoging: na het afronden van een cursus heb jij meer kennis. Dit kan jij gebruiken als onderbouwing voor salarisverhoging tijdens een functioneringsgesprek.
  • Afwisseling: door naast het werken ook te leren heb je meer afwisseling. Alleen maar werken kan gaan vervelen.
  • Verbreden van je netwerk: tijdens cursussen en bijscholingen leer je vaak andere mensen kennen. Dit is goed voor je netwerk. Wie weet leer je hierdoor een nieuwe collega kennen.

Soorten cursussen

Bij de Bestuursacademie Nederland kan je niet alleen juridische opleidingen volgen, maar ook verschillende trainingen volgen. Een aantal trainingen die je kunt volgen zijn: Algemene Wet Bestuursrecht, Schrijven van Beschikkingen en Rapportages, Subsidieverstrekking volgens de Awb en Trainingspakket Beleid en bestuursrecht. Heb je behoefte aan een uitdaging? Dan is een masterclass iets voor jou. Er zijn verschillende masterclasses, die qua duur variëren van drie tot zes maanden. Zo kan je bijvoorbeeld een masterclass of masterprogramma volgen die past bij de opleiding orde en veiligheid. Per opleiding kan je bekijken welke training, masterclass of masterprogramma passend is. Er is altijd wel een cursus die past bij je vakgebied. Je kunt er ook juist voor kiezen om een cursus te volgen die verbredend is in plaats van verdiepend op je huidige expertise.

Als je voor je cursus ook zelfstudie moet doen is het belangrijk om een goede studeerplek te hebben. Is er geen plek op je werk om te studeren en is het thuis te druk? Lees dan de blog ‘De beste studeerplekken in Amsterdam tijdens de coronacrisis’.
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.