Skip to main content

Tips om je koffer in te pakken

Mooie vakantieplekken bezoeken, lekker vrij zijn en even geen stress... Vakantie! Maar je koffer inpakken... het blijft toch een dingetje. Je neemt vaak te veel mee, het komt er gekreukeld uit en als je je koffer inpakt om terug te gaan, past het opeens niet meer. Ik heb aardig wat gereisd en ik heb inmiddels m'n eigen trucjes en die deel ik natuurlijk graag met je.

1. Wat voor soort koffer heb je nodig?

Het begint eigenlijk bij de koffer. Ga je naar een land waar je veel zal lopen met je spullen, dan wil je een backpack hebben. Of ga je aan het andere uiterste een hele vakantie luieren in een all inclusive hotel? Dan kun je het beste gaan voor een koffer met een hardcase, want dan heb je de meeste kans op kreukvrije kleding.

2. Voorbereiding is het halve werk

Je weet vast wat ik ga zeggen: zoek je kledingsetjes uit. Je kunt nu natuurlijk alles bij elkaar gaan passen en aantrekken, maar dat vind ik zo'n gedoe. Wat ik wel soms doe, is als ik een tof setje kleding heb, er een foto van maak zodat ik vlak voor de vakantie sowieso dit setje kleding meeneem!

Leg al je korte broeken en/of rokjes op de vloer en daar boven leg je de shirtjes die je erbij kunt dragen. Vervolgens kijk je voor elk shirtje hoe vaak het ergens bij kan. Heb je wat shirtjes die je eigenlijk maar bij één korte broek aan kunt? Laat 'm lekker thuis en ruil 'm in voor een jurkje, extra zwembroek of houd de ruimte vrij, want: je gaat vast shoppen op vakantie!

3. Oprollen die kleren!

Het klinkt misschien wat vreemd, maar je kleding oprollen werkt het beste tegen de kreukels. Ik bedoel dan niet een beetje losjes oprollen en in je tas gooien, maar echt strak alles oprollen. Als je de kleding dan goed strak tegen elkaar aan legt, rolt het ook niet uit elkaar

4. Doe kleding per groep in een tasje

Dit is vooral handig als je kort op vakantie gaat, of in een hostel slaapt bij gebrek aan een kast. Je kunt bij verschillende winkels speciale koffer organisers kopen. Dan kun je alle broeken bij elkaar doen, of juist kiezen om complete setjes in deze organisers te stoppen. Handig wel én het wordt geen bende, maar je kunt ook gewoon een paar tasjes uit je plastic tassen verzameling halen, dat werkt net zo goed. Zo kun je gemakkelijk alles vinden en hoef je niet al je kleren uit je koffer te halen om iets te vinden. Schrijf op de tasjes wat erin zit, dan heb je alles nóg sneller gevonden.

5. Kleding toch gekreukt?

Dan kun je je shirtje aan een hangertje hangen en mee de badkamer in nemen als je gaat douchen. Door de stoom wordt de stof vochtig, klop het shirtje goed uit of gebruik een föhn om te ergste kreukels eruit te blazen!

Heb jij nog onmisbare tips om je koffer in te pakken?

Liefs, Rebecca

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.