Skip to main content

Tips om goedkoop een laptop aan te schaffen

Is het weer tijd voor een nieuwe laptop? Gemiddeld gaat een laptop 3 jaar mee, waardoor het al snel tijd kan zijn voor een nieuwe laptop. Dat is helaas vaak een hap uit je portemonnee. Gelukkig zijn er ook voordelige laptops te koop. In dit artikel lees je tips om goedkoop een laptop te kopen.  

Soort laptop


Voordat je goedkoop een laptop kunt aanschaffen moet je eerst bepalen wat voor soort laptop je wilt aanschaffen. Wil je een ChromeBook, een Windows laptop of een MacBook? De laatste keuze is helaas niet budgetvriendelijk. Een nieuwe Macbook kost al snel meer dan €2.000,-. Als je op zoek bent naar een voordelige laptop kan je daarom een MacBook beter van je lijstje schrappen. Een Macbook Air is wel een stukje voordeliger, maar feit is wel dat een MacBook vaak niet praktisch is voor je studie. Het besturingssysteem maakt het namelijk lastig om te werken met bepaalde software voor je studie, zoals Microsoft Office.

 

Chromebook versus Windows laptop

Een Chromebook is wél erg budgetvriendelijk. Met een Chromebook gebruik je het besturingssysteem Chrome Os. Dit is een besturingssysteem van Google. Dit zorgt er echter wel voor dat MacOS & Windows programma’s niet werken op een ChromeBook. Daartegenover staat dat de kans klein is dat je documenten kwijtraakt met een Chromebook. Dit komt doordat je altijd in de ‘cloud’ werkt. Een nadeel is wel dat je niet offline kunt werken met een Chromebook. Echter is dit tegenwoordig geen groot probleem meer, want je kunt bijna overal werken met wifi . Daarnaast bespaar je met een Chromebook geld op het aanschaffen van een Antivirus software, omdat een Chromebrook automatisch is beveiligd via Google. Tenslotte is de batterij erg energiezuinig. Als je veel op plekken werkt waar er geen stabiele internetverbinding is, kan het wél voordeliger zijn om een normale laptop te gebruiken. Als je dan je databundel moet gebruiken van je telefoon, kunnen de kosten namelijk erg oplopen als je geen onbeperkte databundel hebt. Het aantal apps dat je kunt gebruiken op een Chromebook is ook beperkt. Als je specifieke applicaties nodig hebt voor je studie of werk die niet beschikbaar zijn op een Chromebook is een normale laptop de beste keuze. 


Goedkope laptops

Als je eenmaal hebt bepaald welke soort laptop het beste voor jou is kun je kiezen uit verschillende merken en types. Op Studenten Wegwijzer staat een actuele top 5 en kun je zelf kiezen uit een van de goedkope laptops in het overzicht. Voordelige Chromebooks zijn bijvoorbeeld de Asus Chromebook C423NA-EB0274 en de Lenovo Ideapad 3 Chromebook 14M836 82KN000XMH. Beide Chromebooks hebben een 14 inch beeldscherm. Als je op zoekt bent naar een Chromebook met veel opslag is de Lenovo Ideapad 3 de beste keuze. Deze Chromebook heeft een totale opslag van maar liefst 64 GB. Een voordelige keuze voor een Windows laptop is de Acer Aspire 1 A114-33-C845. Ook heeft deze laptop een 14 inch beeldscherm. Door de videokaart kan je films en series op goede kwaliteit Full HD bekijken.

 

 

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.