Skip to main content

Tips om een stageplek te vinden

Tijdens iedere studie moet iedereen een keer stagelopen en ondanks dat het een vast onderdeel is, is het vinden van een stageplek soms best lastig. Want waar begin je eigenlijk met zoeken? Hieronder vind je een paar tips waardoor je snel een leuke stageplek gaat vinden!

Allereerst: zorg voor een goed CV

Voordat je op zoek gaat naar een stage moet je zorgen voor een goed CV. Een stagebegeleider op zoek naar een stagiair krijgt van jou én tien anderen een mailtje, dus dat jouw CV op orde moet zijn, mag duidelijk zijn. Vind je het moeilijk om een goed CV te maken? Vraag dan hulp aan klasgenoten die er wel goed in zijn, of je ouders, want zij hebben het al vaker gedaan. Op school kun je natuurlijk ook altijd naar een docent toe stappen. Wil je een stapje verder gaan? Zoek dan op websites als Pinterest naar voorbeelden van hoe je je CV kunt ontwerpen, zo valt jouw CV het beste op en heb je een grotere kans aangenomen te worden als nieuwe stagiair!

Laat een bedrijf je helpen zoeken

Heb je haast, of heb je echt veel moeite met het vinden van stagebedrijven en/of opdrachten, dan kun je gebruik maken van een bedrijf die jou helpt met het zoeken naar de juiste stage. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van StageMax, Stage Motor en Stage Plaza. Op de website kun je een uitgebreid formulier invullen en vaak word je ook nog gebeld door iemand van het bedrijf, zodat ze een beter beeld hebben van wat jij graag wil. Ze vertellen jou dan over de passende stages die ze in hun database hebben zitten en zoeken actief met je mee.

LinkedIn

Als je nu denkt: "LinkedIn?! Ik heb helemaal geen LinkedIn", ga dat dan maar als de wiedeweerga aanmaken, want LinkedIn is the place to be voor het vinden van die toffe stage. Plaats op LinkedIn een net stuk tekst over jouzelf, je kwaliteiten en naar wat voor stage jij op zoek bent. Is het stuk wat je hebt geschreven zo goed, dan krijg je misschien de gunfactor op LinkedIn. Dan is er een goede kans dat het bericht binnen jouw netwerk wordt gedeeld, waarna er vast iemand geïnteresseerd is in jou en jouw kunnen!

Vacaturebank op school

Veel scholen hebben een vacaturebank voor stages en afstudeeropdrachten. Speur daar eens tussen, want misschien ziet daar wel een parel van een stage tussen! 
 
Het komt helaas vaak voor dat je niets hoort nadat je hebt gesolliciteerd bij een bedrijf, maar geef de moed niet op! Jouw perfecte stageplek is er ook, alleen moet je er soms wat langer naar zoeken dan anderen. Maar als je gebruik maakt van bovenstaande tips, doe je in ieder geval je uiterste best en komt die leuke stageplek er echt wel!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.