Skip to main content

Tips om een kamer te vinden voor september

Ga jij na de zomervakantie studeren in een nieuwe stad en ben je op zoek naar een kamer vanaf september? Super tof, want je gaat een geweldige tijd tegemoet, maar het nadeel is wel: je bent niet de enige, helaas. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je, waardoor jij gauw genoeg een nieuw thuis hebt voordat je studie van start gaat. 

First things first: inschrijven

Het kost je wel wat geld, maar schrijf je in op websites zoals Kamernet of Pararius. Dit zijn twee van de bekendere websites waar je je kunt inschrijven, maar het verschilt per stad welke het grootste is. Omdat je niet de enige bent die op zoek is naar die perfecte kamer, moet je snel en slim zijn. Vaak plaatsen bedrijven nieuwe kamers 's ochtends vroeg, rond een uur of 7, op de website. Zet je wekker en scroll door het nieuwe aanbod. Zit er wat leuks tussen? Twijfel niet en bel direct! Mailen heeft geen zin, want tegen de tijd dat men door alle mail heen is, zijn we halverwege de dag. Wordt er gezegd dat ze je snel terugbellen? Blijf er dan bovenop zitten en bel dan diezelfde dag nog een aantal keer terug. De aanhouder wint!

Plaats een bericht op de Facebook-pagina van je stad

Bij het zoeken van een kamer is Facebook je beste vriend, want hier kun je je aansluiten bij Facebookgroepen waar kamers geplaatst worden. Hier worden regelmatig kamers gedeeld door mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisgenootje. Deze kamers komen vaak niet op websites te staan, omdat de huidige huurder van de kamer een nieuwe huurder kan aandragen bij de verhuurder. Zoek op Facebook naar groepen met namen als 'kamers in [naam van de stad]', 'huisgenoten gezocht in [naam van de stad]' en zoek vooral ook op Engelse groepen! Schrijf een leuk pakkend stukje tekst over jezelf waardoor mensen je graag als huisgenootje willen!

Gebruik je netwerk

Vaak ken je wel iemand die in de stad woont waar jij ook naartoe wil verhuizen. Stuur diegene een berichtje en vraag of hij/zij eens kan rondvragen naar kamers die binnenkort vrij komen. Diegene heeft dezelfde struggles gehad als jij, dus wil jou daar vast wel bij helpen! Het voordeel hiervan is dat jij waarschijnlijk al naar de kamer kan komen kijken voordat de huidige bewoner heeft laten weten aan de huisbaas dat hij/zij weggaat. Dan is het daarna nog een kwestie van vertellen dat de huidige bewoner weggaat, máár dat jij daar graag komt wonen! 

Ga vaak hospiteren

Omdat er zoveel studenten zijn en zo weinig kamers, doen studentenhuizen vaak aan hospiteeravonden. Onze blogger Nienke schreef een blog over hospiteren. Hierin vertelt ze hoe zij het heeft ervaren en geeft ze jou tips voor wat je wel en niet moet doen als je gaat hospiteren. Hoe vaker je naar een hospiteeravond gaat, hoe makkelijker het wordt. Het voordeel hiervan is ook gelijk dat je op zo'n avond goed kunt zien met wie je uiteindelijk zou gaan samen wonen als je gekozen wordt. Misschien voelt het niet helemaal goed voor jou, terwijl je dat via Kamernet pas weet als je daar woont! 

Heb jij nog een onmisbare tip voor andere studenten? Dan horen wij die graag! Mail dan naar rebecca@studentensteden.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.