Skip to main content

Tips om beter thuis te kunnen studeren!

Thuiswerken is en blijft de norm. Op sommige dagen zou je liever op de hogeschool of uni zitten, maar laten we eerlijk zijn: de hele dag lekker thuis met je warme sloffen aan heeft ook voordelen. Maar bij het thuis studeren komen ook dingen om de hoek kijken die niet helemaal juist zijn. Denk maar aan het de hele dag in je pyjama op de bank hangen met je laptop op schoot. Niet goed voor je concentratie én houding. We geven je een aantal tips voor hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

1. Lenzen

Heb je een bril? Het is heerlijk om hele dagen thuis met een bril op je neus te zitten, maar voor je ogen is afwisseling wel prettig. Probeer daarom eens lenzen. De twee meest gebruikte zijn maandlenzen en daglenzen. Het voordeel van daglenzen is dat je ze één dag draagt en dan weg gooit. Ideaal dus als je de ene dag je lenzen in wilt en de andere dag je bril. Door te kiezen voor een voordelige daglenzen aanbieder ben je goedkoper uit dan bij een grote opticien. En zoals je weet; we zijn allemaal voor het besparen van geld!

Tip: Check of jij op jouw laptop het blauwe filter aan kunt zetten. Hierdoor worden jouw ogen minder moe!

2. Werkhouding

De eerste weken van de lockdown voelde het wel lekker om vanuit bed online mee te kijken met colleges, maar inmiddels zijn je rug en nek daar wel klaar mee. Tijd dus om je volwassen op te stellen en te gaan werken aan een goede werkhouding. Zorg dat je een goede bureaustoel hebt en een tafel waar je comfortabel aan kunt werken. Als je vanuit huis stage loopt, kun je misschien vragen of je een bureaustoel van het bedrijf kan lenen. Sta ieder half uur eventjes op en rek je uit. 

3. Focus

Thuis ben je gauw afgeleid. Of het is door de vogeltjes buiten, dat ene stofdeeltje waardoor je gelijk het huis wilt stofzuigen of door gamende huisgenoten. Het is knap lastig om die goede focus te vinden, maar het is niet onmogelijk. Op muziekstreamingdiensten kun je speciale lijsten opzetten met concentratiemuziek. Investeer in een noise canceling koptelefoon. Zodra je deze koptelefoon opzet is het al een stuk rustiger, ook zonder muziek. Wat ons betreft een echte must have tijdens het thuis studeren! Word je nog steeds afgeleid? Check dan of je op een andere plek in huis aan het werk kan gaan. Misschien kom jij wel in de goede focus als je naar een lege muur staart. Maar er zijn ook mensen die juist productief kunnen werken als ze veel hebben om naar te kijken. Zoek dus uit wat voor jou werkt en je bent er klaar voor om bergen werk te verzetten!

En ondanks dat je veel tijd moet besteden aan je studie, is het ook belangrijk om plezier te hebben. Bel tussendoor eens een half uurtje met een vriendin! We vertellen je over de beste apps waarmee je kunt videobellen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.