Skip to main content

Tips: knap je studentenhuis op!

Studentenhuizen in Amsterdam zijn vaak oud, stoffig en hartstikke rommelig. Is het bij jullie ook een bij elkaar geraapt zooitje? Dan kan jullie studentenhuis vast wel een opknapbeurt gebruiken. Roep al je huisgenoten bij elkaar, verzamel wat geld en ga aan de slag!

Grote schoonmaak

Voordat je echt wat gaat veranderen in je studentenhuis, is het verstandig om eerst een grote schoonmaak te houden. Ga door alle ruimtes met de stofzuiger, dweil de kamers met gladde vloeren en ruim de rommel op. Daarnaast is het een goed idee om alle overbodige spullen meteen weg te gooien. Nu kunnen jullie helemaal fresh aan de opknapbeurt beginnen!

Tip: voor de extra smerige keukens hebben wij een blog met tips om een vieze studentenkeukens schoon te maken!

Woonkamer

Dan is het nu tijd voor de opknapbeurt van de gemeenschappelijke ruimtes. In de woonkamer kan een likje verf eigenlijk nooit kwaad. Ga bijvoorbeeld voor een knalkleur op een wand of juist een wat rustigere kleur voor alle muren. Om het af te maken kun je wat nieuwe accessoires kopen die bij het nieuwe kleurenpalet passen. Is er budget voor grotere veranderingen? Dan zijn nieuwe meubels natuurlijk een goed idee!

Keuken en badkamer

In de keuken en badkamer is het eigenlijk het belangrijkste dat iedereen zijn spullen netjes kwijt kan en dat het schoon blijft. Zorg dus voor voldoende opbergruimte en maak het zo makkelijk mogelijk om de ruimtes schoon te houden. Dit kan bijvoorbeeld door een heleboel wegwerpdoekjes in te slaan. Als jullie wat meer geld over hebben om de keuken op te knappen, kan je denken aan nieuwe kastjes. Een goedkopere optie is om alleen nieuwe greepjes op de kastjes te zetten. Zo ogen ze toch heel anders, terwijl het maar weinig hoeft te kosten.

In de badkamer is het daarnaast belangrijk dat je er fijn kan douchen zonder dat het een groot waterballet wordt. In veel studentenhuizen vind je badkamers waar de douche in een hoek hangt zonder enige afscherming. Hierdoor is de badkamer eigenlijk altijd nat en wordt het snel vies. Om dit te voorkomen kan je een douchegordijn ophangen of een douchewand op maat laten maken als daar budget voor is. Misschien wil jullie huisbaas hier ook wel aan bijdragen. Voor het onderhoud van de badkamer is het tenslotte ook gunstig als het niet steeds een natte bende is.

Eigen kamer

En dan misschien wel een van de belangrijkste ruimtes: je eigen kamer. Het leuke aan het opknappen van je eigen kamer, is dat je hier met niemand anders rekening hoeft te houden. Je kan het hier dus zo bont of juist simpel houden als je zelf wilt. De goedkoopste manier voor een verandering is door met je meubels te schuiven. Zo oogt het toch nieuw, terwijl je helemaal geen nieuwe spullen hebt toegevoegd. Natuurlijk kun je ook de muren een ander kleurtje geven en eventueel wat nieuwe (of juist tweedehands) spullen kopen. Gooi ook niet te snel dingen weg, want vaak kan je ze nog op een andere manier gebruiken! Zo kun je de meubels die je niet meer zo leuk vindt misschien wel naar wens maken met een laagje verf. Dit noem je ook wel upcycling.

Veel succes met het opknappen van je studentenhuis!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.