Skip to main content

Tips: kleine studentenkamer inrichten

De meeste studentenkamers in Amsterdam zijn klein. Soms zijn ze zelfs zo klein dat ze vergeleken worden met de trapkast waar Harry Potter in sliep. Als je maar een paar vierkante meters hebt om te leven, kan het knap lastig zijn om je kamer in te richten. Je moet er slapen, studeren, omkleden en soms ook nog eten. En dan wil je natuurlijk ook nog dat het een beetje gezellig is. Wij geven je daarom tips om een kleine studentenkamer in te richten!

Kies het juiste bed

In een kleine studentenkamer kun je veel ruimte besparen door voor een zo klein mogelijk bed te gaan. Een eenpersoonsbed is ideaal, maar wel onhandig als je een relatie hebt of wanneer er vaak mensen blijven slapen. Een twijfelaar is dan een betere keuze. In dit bed kun je prima met zijn tweeën slapen, maar het neemt niet te veel ruimte in beslag. Je kunt natuurlijk ook de hoogte in gaan en een hoogslaper nemen. Onder de hoogslaper kun je dan nog van alles kwijt, waardoor je de ruimte eigenlijk twee keer benut. Voor wat voor soort bed je ook kiest: het is verstandig om niet op de kwaliteit te besparen. Je hebt als student je rust hard nodig, dus ga voor een goed en comfortabel bed. Laat je zeker ook adviseren door experts, bijvoorbeeld bij beddenwinkel Amsterdam. Zij hebben veel ervaring en verkopen verschillende merken, zoals Schramm bedden.

Koop alleen essentiële meubels

Een bed is natuurlijk onmisbaar, maar denk verder goed na over welke meubels je écht nodig hebt. Hoe minder meubels je neerzet, hoe meer leefruimte je hebt. Ga dus alleen voor de essentiële meubels. Heb je die eettafel echt nodig of kan je ook af en toe aan een kleiner bureautje eten? En is het essentieel om 4 eetkamerstoelen neer te zetten of is het misschien beter om wat klapstoelen onder je bed te bewaren? Je hebt de ruimte hard nodig, dus denk hier goed over na! 

Zorg voor genoeg opbergruimte

Een kleine kamer oogt snel rommelig. Het is daarom handig om genoeg opbergruimte voor je spullen te creëren. Je kunt natuurlijk een paar kasten neerzetten, maar omdat de ruimte beperkt is kun je ook voor creatievere oplossingen gaan. Je kunt bijvoorbeeld een volledige kastenwand op maat maken, waardoor je de hoogte en breedte van een wand volledig benut. Een andere optie is om wat extra ruimte boven andere meubels te creëren. Boven je bureau of bed kun je bijvoorbeeld planken maken. Er zijn ook een heleboel meubels waar extra opbergruimte in verwerkt is. Er zijn bijvoorbeeld bedden met lades, zodat je extra spullen onder je bed kwijt kunt.

Gebruik lichte kleuren

De laatste tip: gebruik altijd lichte, neutrale kleuren in een kleine kamer! Donkere kleuren maken de kamer namelijk nog kleiner. Net als te veel drukke kleuren en prints. Kies daarom lichte en neutrale kleuren, zoals beige, wit en lichtgrijs. Als je dit saai vindt, kun je een accentkleur terug laten komen in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes, fotolijstjes, plaids of kaarsen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.