Skip to main content

TIPS: deze 3 dingen zijn leuk om te doen in de winter zonder de deur uit te hoeven!

Het is donker, het is koud, iedereen is druk en de Amsterdamse grachten zien er toch een stuk minder gezellig uit. Dit klinkt als de winterperiode, en dan met name de eerste maanden van het nieuwe jaar. De feestdagen zijn voorbij en de festivalperiode is nog lang niet begonnen, dit is hét moment voor school om je een mental breakdown te geven. Misschien zijn er zelfs vrienden begonnen met dry january en jij vindt de sportschool eigenlijk al een stapje te ver. Het liefst blijf jij lekker binnen, maar wat doe je al die dagen thuis?

Make a change in je kamer

Eerlijk is eerlijk, je bent toch veel in je kamer te vinden in de winter. Om te studeren, wellicht thuis te werken, te chillen met vrienden of die ene date of lekker alleen een serie kijken. Hoe fijn is het dan als je een kamer hebt waar je je goed voelt? Misschien heb je al wel eens wat dingen veranderd, maar dit verdwijnt vaak gauw weer in de rest van de rommel. Als je de sfeer in je kamer echt wilt verbeteren, kun je nieuw laminaat kopen! Laminaat geeft een natuurlijke sfeer in je kamer. Je kan kiezen voor een houtmotief of een steenmotief, dat nauwelijks van echt hout of steen te onderscheiden is. Daarnaast werkt laminaat geluiddempend, dus misschien even met je huisgenoten overleggen. Ten slotte, super makkelijk te plaatsen en te onderhouden. 

Ruim op

Als je tip 1 hebt opgevolgd, moest je natuurlijk wel heel je kamer opruimen. Of in ieder geval alles uit je kamer halen. Dit is het perfecte moment om wat spullen op te ruimen, of beter gezegd: weg te gooien. Zeker als je al een tijdje in je kamer woont, verzamel je echt onwijs veel spullen die soms heel onnodig zijn. Sorteer je spullen op nodige spullen, onnodige spullen en twijfel. Met de onnodige spullen kun je vaak nog iets goeds doen. Breng je oude kleding naar een goed doel of maak er een familielid of vriend blij mee. Hetzelfde geldt voor een oude Playstation of die verzameling tijdschriften. Denk goed na over de “twijfel” spullen, misschien je ouders lief aankijken of zij nog een plekje hebben? Zet daarna al je nodige spullen terug op een overzichtelijke plek.

Zoek die hobby

“Heb jij hobby’s?” Is voor veel mensen een moeilijke vraag. Zeker als student heb je weinig tijd voor een hobby, of die heb je al jaren geleden achter je gelaten. Vroeg je je af wat je moet doen deze winter? Zoek je oude hobby op! Je hebt nu ruimte in je kamer, dus dat is geen excuus meer. Koop een schildersdoek en wat verf, zoek oude platen op voor in een platenspeler, investeer in die reeks stripboeken of zoek hetgeen waardoor jij je echt even kan ontspannen. 

Extra tip: bekijk ook deze gratis activiteiten in Amsterdam

Met deze tips kom je voorlopig wel even vooruit, en daarna zit je in ieder geval in een mooie, nieuwe, opgeruimde kamer met een van je oude hobby’s ;).

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.