Skip to main content

Tips: besparen op het studentenleven in Amsterdam

Dat het studentenleven duur is, is al lang geen geheim meer. Toch heb je het financieel nog een beetje zwaarder als je in onze hoofdstad woont. Amsterdam is namelijk de duurste stad om te wonen. De huurprijzen zijn belachelijk hoog en je betaalt de hoofdprijs voor een biertje op het terras. Toch wil ik voor geen goud deze prachtige stad verlaten. Ik geef je daarom tips om het Amsterdamse studentenleven een stukje goedkoper te maken.

Vergelijk je verzekeringen

Op je vaste lasten kun je op jaarbasis een heleboel besparen. Check bijvoorbeeld elk jaar of jouw verzekeringen nog de gewenste dekking bieden tegen de scherpste prijs. Uit gemak blijven we vaak jarenlang bij dezelfde verzekeraar, terwijl je op jaarbasis toch een paar honderd euro kunt besparen. Vooral in de premie van autoverzekeringen merk ik ieder jaar veel verschil. Er zijn dan ook een heleboel aanbieders. Gelukkig kun je tegenwoordig online je autoverzekering vergelijken.

Bespaar op je vaste woonlasten

De torenhoge huur in Amsterdam kun je misschien een beetje compenseren door op je andere woonlasten te besparen. Kijk bijvoorbeeld eens online of je jouw internet- en tv-abonnement goedkoper kunt krijgen bij een andere provider. Ook kun je aanzienlijk op je energierekening besparen door duurzamer te leven. Ga bijvoorbeeld een minuut korter douchen. Elke minuut dat je doucht verbruik je namelijk 8 liter water!

De verwarming is ook een enorme energievreter. Zet dus alleen de verwarming aan als het nodig is en verwarm alleen de ruimtes waar je veel bent. Doe ook alle deuren in huis dicht als het koud is, zodat de warmte niet ontsnapt. Zo kun je de verwarming een paar graden lager zetten. Als je de thermostaat structureel 1 graad lager zet, bespaar je al €90 op jaarbasis!

Betaalbaar uit eten in Amsterdam

Dat je als student geregeld buiten de deur eet, helpt natuurlijk niet mee als je wilt besparen. Gelukkig zijn er in Amsterdam een heleboel leuke tentjes waar je betaalbaar kunt eten. Thrill Grill heeft drie locaties in Amsterdam en je eet er de lekkerste burgers onder een tientje. Zin in afwisseling? Bij Skek op de Zeedijk wisselt het menu elke drie maanden. De hoofdgerechten zijn onder de €15 en op vertoon van je studentenkaart krijg je op de hoofdgerechten ook nog 25% korting. Mexicaanse favoriet is Taco Cartel op de Van Woustraat. Hier eet je de lekkerste taco’s en burritos rond de €11. Een gezond budgetrestaurant is SLA. SLA zit op meerdere plekken in Amsterdam dus grote kans dat er eentje in de buurt zit. Op de kaart vind je biologische salades rond de €10, maar ook lekkere soepen van €6 die je als maaltijd kunt eten. Op onze pagina Leuke barretjes en restaurants vind je meer hotspots in verschillende prijscategorieën.

Op zoek naar meer tips om wat meer geld over te houden? Kijk dan ook eens op onze pagina Sparen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.