Skip to main content

Tip voor jouw introductieperiode | Rondvaart

Zit jij middenin jouw introductieperiode van je studie, vereniging of commissie? Dan is het natuurlijk belangrijk om leuke dingen te organiseren. Of dit nou met een kleiner groepje is met wat medestudenten die je hebt leren kennen, of met je nieuwe commissie, een rondvaart is altijd gezellig. Het is een ontspannen manier om elkaar te leren kennen, gezellig te borrelen én om de stad vanaf een ander oogpunt te leren kennen. In deze blog vind je alles wat je moet weten om de perfecte rondvaart te organiseren. 

Mogelijkheden 

Als je een rondvaart gaat organiseren, blijft het natuurlijk niet alleen bij een boot. Om er een geslaagde dag van te maken kun je ook nog veel andere mogelijkheden erbij regelen. Zo is het allereerst belangrijk om nautische bemanning in te schakelen, om ervoor te zorgen dat jullie ontspannen kunnen genieten. Daarnaast kan horeca-personeel en meubilair handig zijn als je met een grote groep gaat. Je kan namelijk al een boot huren vanaf 10 tot 700 personen. Met wat extra voorzieningen kun jij ervoor zorgen dat het onvergetelijk wordt. Zo kun je denken aan het organiseren van entertainment in bijvoorbeeld de vorm van muziek. Een dj, een band of een zanger, niets is te gek op een rondvaart. Daarnaast kun je men enorm blij maken met heerlijke culinaire hapjes onderweg. Ten slotte maak je de sfeer nog beter door voor mooie decoratie te kiezen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om jouw rondvaart te laten slagen. 

Plaatsen rondvaart

Eigenlijk kun je overal wel een rondvaart plannen. Zeker in elke grote studentenstad. Een studentenstad waar een rondvaart er bijna een beetje bijhoort is natuurlijk Amsterdam. Een Amsterdam rondvaart is uniek door de vele grachten in de stad die allemaal aansluiten op het IJ. De smalle gevelhuisjes die je aan de verschillende grachten vindt, maken jouw rondvaart extra leuk. De Herengracht, Keizersgracht, Singel en Prinsengracht zijn de meest populaire grachten van Amsterdam en daarom ook niet te missen. Combineer jouw rondvaart door Amsterdam met een gezellig avondje stappen in Amsterdam en jouw medestudenten of leden zullen het vast en zeker leuk vinden!

Gelegenheden 

Zoals hierboven omschreven staat, is een rondvaart de perfecte bezigheid om jouw medestudenten of leden beter te leren kennen. Maar dit is niet de enige gelegenheid waarvoor jij een boottocht kan organiseren. Door de grote variatie in aantal personen, entertainment, catering, etc. lopen de geschikte gelegenheden ook erg uiteen. Daarom is het handig om een rondvaart te onthouden voor als je in de toekomst iets moet organiseren voor één van de volgende gelegenheden:

  • Bedrijfsfeestje voor jouw bijbaan of toekomstige baan
  • Teambuilding, tijdens een boottocht kun je natuurlijk perfect brainstormen
  • Privé feest voor familie of vrienden
  • Tijdens Koningsdag 
  • Een diner, bijvoorbeeld voor kerst of een date diner 
  • Een vrijgezellenfeestje, in combinatie met uitgaan natuurlijk
  • Een bruiloft
  • Je verjaardag

Of je kan natuurlijk ook altijd een rondvaart maken zonder een goede reden. Je hebt niet altijd een reden nodig om iets leuks te doen!

Met deze informatie kan jij zeker weten een superleuke rondvaart organiseren tijdens jouw introductieperiode! Ben je ook nog op zoek naar tips voor het voorbereiden van je studie? Check ze hier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.